De Huawei Mate 20 Pro is een uitgebreide smartphone waarbij we eindelijk weer eens écht nieuwe functies terugzien bij een telefoon. Want de megapixel-race, schermresoluties en technische termen kennen we inmiddels wel. DroidApp heeft in de afgelopen tijd de Mate 20 Pro mogen testen, en onze ervaringen lees je in onze uitgebreide Huawei Mate 20 Pro review.
Huawei Mate 20 Pro review
Huawei gaat steeds meer Samsung achterna. Niet alleen qua aandeel op de smartphonemarkt, want het merk groeit nog altijd razendsnel, maar ook qua design. Dit zien we bijvoorbeeld terug bij de Huawei Mate 20 Pro, welke is voorzien van afgeronde schermranden die doorlopen aan de zijkant. Met toestellen uit de P-serie weet Huawei zich al langere tijd te meten met concurrenten zoals de Galaxy-smartphones van Samsung en andere Android-fabrikanten. De Mate-serie richt zich op de gebruiker die nóg meer wil doen met zijn of haar smartphone en dit zien we ook terug bij de Huawei Mate 20 Pro. De Mate-serie kan een beetje vergeleken worden met de Note-serie van Samsung; nog grootser dan de high-end vlaggenschepen.
We mochten in oktober aanwezig zijn bij de persconferentie van Huawei in Londen. Hier werd niet alleen de Huawei Mate 20 Pro getoond, maar ook de iets goedkopere, maar minder uitgebreide Huawei Mate 20. Opvallend genoeg heeft de Mate 20 wél een 3,5 millimeter aansluiting voor een headset, en is het scherm een fractie groter. Echter is de lijst specificaties van de Mate 20 Pro een stuk langer, en in deze uitgebreide review gaan we dieper in op het nieuwe toestel van Huawei.
Verkooppakket
De Huawei Mate 20 Pro wordt geleverd in een rechthoekige doos waarin we als eerst het toestel zelf vinden. Daaronder vinden we nog een aantal extraatjes. De Chinese fabrikant levert een siliconen bumper mee die de achter- en zijkant van het toestel beschermt. We vinden de razendsnelle 40W snellader, een USB-C kabel en een USB-C naar 3,5 millimeter adapter. Uiteraard wordt ook een pinnetje meegeleverd om het simkaartslot te openen.
Design en interface
Huawei heeft de Mate 20 Pro voorzien van een stijlvol design. Stiekem zien we dit vooral terug aan de achterkant, want de fabrikant brengt het toestel in verschillende mooie kleuren uit. Wij zijn in het bezit van de kleur Midnight Blue die een reliëf heeft en zorgt voor een nog luxer design. Daarnaast is er ook een glanzend-zwarte kleur beschikbaar en de Twilight-versie. In sommige landen wordt ook een hele mooie groene kleur gevoerd, maar die is voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar. De telefoon is IP68-gecertificeerd en dus stof- en waterdicht.
Aan de voorzijde van de telefoon vinden we het 6,39 inch display; een OLED-beeldscherm met QHD+ resolutie en een vrij brede notch. Dat de notch breder is dan zijn broer, de Huawei Mate 20, komt doordat er ruimte nodig is voor de 3D Depth Sensing Camera, die voor een betere gezichtsherkenning moet zorgen. Hier komen we later in de review op terug. We zien ook dat het scherm doorloopt aan de zijkanten, wat wederom zorgt voor een extra strakke vertoning.
De bovenkant van de Mate 20 Pro bevat een microfoon en een infrarood-poort. De Mate 20 kan namelijk fungeren als afstandsbediening. Aan de onderkant van het stijlvolle toestel vinden we de sleuf voor de simkaart en de geheugenkaart, microfoons en de USB Type-C poort. Opvallend ook is dat het geluid uit de USB-C poort komt als je naar muziek luistert, daarbij is het opmerkelijk dat de geluidskwaliteit nauwelijks anders klinkt als je een kabel in de aansluiting steekt, wel klinkt het een tikkie minder ruimtelijk, maar dit is eigenlijk te verwaarlozen.
Aan de linkerzijde van de Mate 20 Pro vinden we niks geen aansluitingen of knoppen. Rechts is dit anders, daar vinden we namelijk de volumetoetsen en de roodgekleurde power-button. De achterkant is natuurlijk een van de meest bijzondere kanten van het toestel. Naast een schitterende kleur vinden we hier ook de triple-camera met een flitser in een vierkante opstelling.
Interface
Huawei levert de Mate 20 Pro met Android 9 Pie en is daarmee helemaal up-to-date. De smartphone krijgt daarbij verder de EMUI 9 skin mee, die voor een groot deel overeenkomt met de bekende vormgeving van EMUI. Dit betekent dat je toegang krijgt tot thema’s, verschillende achtergronden en het eigen sausje van Huawei. Er zijn voor- en tegenstanders van de eigen skin, en ik moet zeggen, ik had ook liever een kalere Android-skin, maar er valt toch wel erg goed mee te werken. Het is even wennen, maar vooral de snelheid van alles valt in positieve zin op. Het is overigens wel mogelijk een eigen launcher in te stellen.
De Huawei Mate 20 Pro is standaard voorzien van een QHD+ resolutie, maar een functie in de instellingen zorgt ervoor dat dit uitgeschakeld wordt als dit niet nodig is. Je wordt dan teruggezet naar Full-HD+. Hiermee kan batterij bespaard worden en is het verschil eigenlijk niet zichtbaar voor het merendeel van de gebruikers. Mocht je dit niet willen, dan kun je deze slimme resolutie-functie ook uitschakelen. Ikzelf heb het toestel voornamelijk in de Full-HD+ weergavemodus gebruikt.
Bij de instellingen kun je ook de manier van navigatie aanpassen. In plaats van drie toetsen onderin beeld kun je ook kiezen om de interface door te gaan met gebaren. Dit werkt met vegen en zal in het begin zeker wennen zijn. Een andere optie is om gebruik te maken van een navigatiedock waarmee je door het toestel kunt navigeren. Bij je homescreen kun je ervoor kiezen om een menu (app drawer) te gebruiken of de apps verspreid over de homescreens te plaatsen.
Tevens biedt Huawei in het menu met batterij-instellingen een optie aan om een donker thema te gebruiken. Dit zien we dan bijvoorbeeld terug in verschillende Huawei-toepassingen zoals de dialer en het overzicht met instellingen. Mocht je de notch bovenin het scherm niks vinden, dan kun je deze ook softwarematig verbergen en wordt er links en rechts van de inkeping een zwarte balk getoond.
Communicatie: bellen, internetten en netwerken
We hebben de Huawei Mate 20 Pro uiteraard ook uitgebreid gebruikt om mee te bellen. De gesprekskwaliteit is erg goed. De persoon aan de andere kant van de lijn klinkt vol en helder. Ook de persoon aan de andere kant ervaarde geen problemen met de gesprekskwaliteit. Waar Huawei voor het bellen een eigen dialer heeft meegeleverd, is voor het versturen van berichten de Android Berichten app beschikbaar, dat is toch wel even een andere interface, zoals we ook al opmerkte in de Huawei Mate 20 Lite review. Het werkt allemaal echter prima. De telefoon wordt standaard voorzien van het SwiftKey toetsenbord.
Voor het internetten gebruik je de Chrome browser die prima zijn werk doet. Qua connectiviteit is de Huawei Mate 20 Pro uitgebreid uitgerust. De smartphone kan overweg met alle soorten WiFi-netwerken (2.4 en 5 GHz) en natuurlijk ook het 4G-netwerk. Wat ons opvalt is dat de antenne en daarmee ook het ontvangst bij de Mate 20 Pro sterker is dan bij verschillende andere smartphones die we al hebben getest. Dat is een positieve eigenschap.
Aan boord van de Huawei is verder ook Bluetooth 5.0, een infraroodsensor om de telefoon als afstandsbediening te gebruiken, kompas, gyroscoop, omgevingslichtsensor, zwaartekrachtsensor en nabijheidssensor. Huawei meldt verder dat er sensoren aanwezig zijn voor de kleurtemperatuur. Uiteraard zijn ook GPS en NFC op de telefoon te vinden. Tevens is de smartphone voorzien van een LED-notificatie welke oplicht bij nieuwe meldingen.
EMUI staat bekend om haar strenge beleid rondom notificaties en apps die op de achtergrond actief blijven. Dat is bij de Huawei Mate 20 Pro niet anders. Dit heeft als voordeel dat er niet stiekem apps actief blijven die (veel) van je accu vragen. Meldingen van bijvoorbeeld WhatsApp, mail en dergelijke hoef je niet te missen, maar bepaalde apps zoals mijn taken-app geven standaard geen meldingen door. Voor de meeste apps gaat dit dus wel goed, voor de andere apps moet je hiervoor even de instellingen induiken. Dit is iets om rekening mee te houden.
Multimedia: muziek en film
Pak de popcorn er maar vast bij, want de Huawei Mate 20 Pro is uitstekend geschikt om een filmpje op te kijken. Dankzij het OLED-scherm spatten de kleuren van het scherm en ook de helderheid is goed te noemen bij het toestel.
Nu vroeg je je misschien af, waar zit de speaker bij de Mate 20 Pro? Die zit ‘verstopt’ in de USB-poort van de telefoon. De geluidskwaliteit is prima en ook het volume kan voldoende hard genoeg, al knalt het niet met volle kracht uit de luidspreker zoals bij de Note 9 bijvoorbeeld. Overigens wordt gebruik gemaakt van stereo-speakers, want ook de speaker boven het scherm doet mee. Wanneer een USB-kabel in de aansluiting gestoken wordt, heeft dit nauwelijks invloed op de speaker. De telefoon heeft geen 3,5 millimeter aansluiting. Muziek kan beluisterd worden via de USB-C oortjes of met de eigen 3,5 mm oortjes, via de converter van USB-C naar 3,5 millimeter.
Op de Mate 20 Pro is helaas geen FM-radio aanwezig. Wel kun je zelf hiervoor een app uit de Play Store halen, maar hiervoor is uiteraard een netwerkverbinding noodzakelijk.
Camera: foto’s en video’s
Huawei heeft de Mate 20 Pro een opvallende opstelling gegeven van de triple-camera. De drie lenzen en de flitser bevindt zich aan de achterzijde in een vierkante opstelling. De ene sensor betreft een 40 megapixel camera. De tweede sensor is een 20 megapixel lens welke zorgt voor het vastleggen van groothoek-foto’s (wide-angle lens) en 8 megapixel telephoto-lens om onderwerpen dichterbij te halen. Het toestel biedt een rijk aanbod van autofocus zoals contrast focus, laser focus, fasedetectie focus en deep focus.
In de camera-app vind je verschillende opties. Onderin beeld vind je een reeks standen, waaronder nacht, portret, foto, video en pro-modus. Ook vind je er een optie om het diafragma zelf aan te passen, voor het maken van een juiste foto. Met de pro-modus kun je de instellingen zelf naar eigen wens instellen. Aan de andere kant van het scherm vind je nog een aantal opties. Zo kun je de kleuren meer levendig of vloeiend laten ogen, maar dit levert met regelmaat ‘overdreven’ beelden op.
In de rij met opties vind je ook enkele slimme AI-functies (HiVision). Hiermee kun je een object, voorwerp of product scannen en hier meer informatie over krijgen. De functie doet een beetje denken aan Samsung’s Bixby. Ook kun je vanuit de camera-app een QR-code scannen. Als we de telefoon richten op bijvoorbeeld de Tower Bridge in Londen krijgen we meer details te zien over de brug. Tevens kun je teksten vertalen en zie je direct op het scherm live de vertaling.
Wat opvalt tijdens het fotograferen is dat de Mate 20 Pro erg snel scherp stelt en de foto maakt. Tevens kan de AI aangeven wat hij denkt te zien en hier de instellingen op aanpassen. Dit moet zorgen voor de beste witbalans en dergelijke voor die situatie. Denk aan nacht, eten of wolken.
Overigens, hoewel je foto’s kunt maken met de 40 megapixel camera, is het aantal mogelijkheden toch wel wat beperkt daarmee. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om in te zoomen, iets waar we ook in onze Huawei P20 Pro review tegenaan liepen. Om de extra functies te gebruiken dien je terug te schakelen naar de 10 megapixel-stand. Echt enorme verschillen in fotokwaliteit tussen 10 megapixel en 40 megapixel zien we overigens niet.
Zoomen
Huawei belooft met de camera op het toestel verschillende opties als het gaat om zoomen. De Mate 20 Pro belooft 3x optische zoom en 5x hybrid zoom. Met hybrid zoom wordt optische en digitale zoom gecombineerd en moet dit volgens Huawei geen kwaliteitsverlies opleveren. We kunnen stellen dat ook met 5x zoom de resultaten erg goed zijn. Zelfs deze beelden zijn scherp.
Een andere key-feature waar Huawei aandacht aan heeft besteed, is de zogenoemde Super Macro-modus. Hiermee kun je close-up foto’s schieten vanaf 2,5 centimeter. In grote lijnen klopt dit, maar hiervoor gebruik je dus de telelens zodat het beeld breder wordt en zo dichterbij kunt komen met je toestel. Het resultaat mag er wel wezen.
Leuk al die opties en mogelijkheden, het gaat natuurlijk wel om de uiteindelijke fotokwaliteit in de praktijk. Huawei heeft een goede naam op het gebied van fotocamera’s in haar toestellen. De Huawei Mate 20 Pro weet doorgaans foto’s te schieten met een goede afstemming van kleuren, details en doortekening. Wanneer je op een grauwe dag met de Mate 20 Pro gaat fotograferen, heeft het toestel soms de neiging om hierin mee te gaan en kunnen de beelden wat saai ogen. Foto’s zijn absoluut niet slecht, maar qua kleurweergave doet het een stapje terug in vergelijking met haar concurrenten.
In de avonduren (of in de vroege ochtenduren) weet de Huawei Mate 20 Pro hele goede foto’s te maken. De smartphone weet vanuit de losse pols mooie, scherpe foto’s te maken waar je bij een spiegelreflex een statief nodig hebt. We waren onder de indruk, al is de Mate 20 Pro soms te enthousiast waarbij het meer een getekend effect krijgt. Vooral wanneer er meerdere lichtbronnen aanwezig zijn, is het ‘HDR-gehalte’ soms erg hoog, te hoog en dat doet dan weer afbreuk aan de realiteit. Toch is de kwaliteit hiervan zeker niet slecht, maar kan het soms wat minder enthousiast in onze ogen. Laten we eerlijk zijn; de fotokwaliteit van de Huawei P20 Pro werd na een update ook aanzienlijk veel beter. We verwachten dat Huawei dit nog finetuned met een software-update.
Hieronder vind je enkele samples die we gemaakt hebben met de Mate 20 Pro. Dit is allemaal gebeurd in de automatische stand. In ons Flickr fotoalbum kun je nog tientallen foto’s bekijken die we met de telefoon gemaakt hebben.
Bovenstaande foto is gemaakt met 5x zoom
Front-camera
De front-camera van de Huawei Mate 20 Pro betreft een 24 megapixel sensor. Deze camera weet prima selfies te schieten, zowel overdag als in de avonduren. Tevens kun je een flits-functie activeren zodat je ook tijdens het uitgaan met je vrienden een selfie kunt maken en ook beschikt de front-camera over HDR.
Dan heeft Huawei ook nog een functie AR Scan. Deze functie is vergelijkbaar met AR Emoji van Samsung. Je kunt verschillende animaties en karakters gebruiken die je gezichtsuitdrukkingen realtime uitbeelden; steek jij je tong uit, dan doet de pandabeer of welk karakter dan ook dit ook. Het eindresultaat kun je delen met je vrienden. Tevens kun je 3D Panorama’s maken die een extra dimensie geven aan je panorama. De functie om een object zoals een pluchen knuffel te scannen in 3D, en te gebruiken in een (AR-) video hebben we nergens op de telefoon kunnen vinden. Deze functie werd wel getoond tijdens de persconferentie.
Videocamera
Filmen met de Huawei Mate 20 Pro kan in 4K met 30fps. Tevens kun je kiezen uit verschillende andere resoluties zoals Full-HD in 18:9 beeldformaat of Full-HD met 60fps. Wat opvalt is dat als je filmt in 4K of Full-HD met 60fps, je automatisch verder ingezoomd bent dan wanneer je voor standaard 1080p Full-HD kiest. Je kunt tijdens het filmen wel de verschillende zoom-standen gebruiken. De videokwaliteit hadden we een beter verwacht, al moeten we hierbij wel vermelden dat onze Mate 20 Pro nog niet van de definitieve software-versie is voorzien. Wanneer dit wel het geval is, zullen we onze bevindingen opnieuw delen en de review hierop aanpassen.
Galerij
In de galerij-app vind je je gemaakte en gedownloade mediabestanden. Vanuit de app kun je de EXIF-data met technische details bekijken, maar ook je foto of video delen. Daarnaast kun je enkele bewerkingen uitvoeren, aantekeningen toevoegen of exporteren als PDF. De galerij-app heet Foto’s en reageert razendsnel. Niks op aan te merken en de functies zitten waar je je ze verwacht.
Overige mogelijkheden
We schreven het al, de Huawei Mate 20 Pro zit echt boordevol functies en mogelijkheden. In dit hoofdstuk van de Huawei Mate 20 Pro review lichten we de belangrijkste features uit.
Vingerafdrukscanner
Als één van de eerste smartphones heeft de Mate 20 Pro geen vingerafdrukscanner in de behuizing, maar geïntegreerd onder het scherm. Het werkt hiermee net ietsjes anders dan je gewend zult zijn. Je kunt eigenlijk niet zonder te kijken het toestel met je vinger snel ontgrendelen. Je moet hem namelijk op een bepaald gedeelte van het scherm leggen. Het schermgedeelte licht dan op waarna een scan van je vinger wordt gemaakt. Uiteraard kun je meerdere vingers toevoegen.
De nauwkeurigheid is goed, al duurt het nét een tikkie langer dan wanneer je bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner aan de achterkant van een telefoon gebruikt. Dit merk je wel, maar is niet persé hinderlijk. Echter moet je niet even snel je vinger erop leggen, maar moet je ietsje meer druk zetten, zodat het scherm de scan kan maken. Persoonlijk vind ik de gezichtsherkenning een uitstekend alternatief voor de vingerafdrukscanner. De scanner gebruik ik dan weer met bijvoorbeeld mijn bank-app.
Gezichtsherkenning
De gezichtsherkenning vindt plaats met de zogenoemde 3D Depth Sense camera. Deze scant op een andere manier het gezicht, waardoor het nauwkeuriger is en veiliger moet zijn. Het werkt echt enorm goed, de smartphone heeft echt een fractie van een seconde nodig om het toestel te ontgrendelen. Je hoeft er niets een recht voor te staan, onder een schuine hoek weet Face Unlock je te herkennen. Daarbij werkt het ontgrendelen met je gezicht uitstekend met een zonnebril op.
Draadloos laden (andere apparaten)
Een unieke feature aan boord van de Mate 20 Pro is ‘Draadloos Reverse Charging’. Hiermee kun je andere apparaten draadloos opladen. We hebben dit getest met bijvoorbeeld een ander toestel welke draadloos opgeladen kan worden. Het werkt inderdaad, al is het natuurlijk alleen handig als je je Huawei niet gebruikt. Dit omdat het andere apparaat op de achterkant van je Mate 20 Pro gelegd moet worden. Uiteraard is het goed om in je achterhoofd te houden dat het opladen van een accu wel ten koste gaat van je eigen batterijcapaciteit.
Digitale balans
Ben je benieuwd of je verslaafd bent aan je smartphone, dan is de optie ‘Digitale Balans’ op je Huawei een interessante feature. Je kunt zien hoeveel keer per hoeveel tijd je je telefoon ontgrendeld en hoeveel tijd je doorbrengt in welke apps. Je ziet dit van vandaag maar ook van de afgelopen zeven dagen. Met de optie ‘Scherm tijdbeheer’ kun je eventueel voor je kind ook oudere controles en permissies instellen. Overigens kun je dit ook voor jezelf instellen, mocht je zelf je eigen smartphone maar niet aan de kant kunnen leggen.
De functie heet bij ons Digitale Balans, Google heeft de functie uit Android Pie eerder gepresenteerd als Digital Wellbeing en moet je meer bewust maken van je smartphonegebruik. Ook kun je instellen dat wanneer het bedtijd is, het scherm grijs gemaakt kan worden, waardoor je sneller geneigd moet zijn om je telefoon aan de kant te leggen.
Afstandsbediening
Aan de bovenkant van de Huawei Mate 20 Pro vinden we een infraroodsensor. Deze kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld de afstandsbediening-app die op het toestel is te vinden. Je radio, televisie, blu-ray speler of een ander apparaat bedienen wordt kinderspel met de applicatie. We hebben dit uiteraard getest en werkt prima met verschillende apparaten. Mocht je merk of apparaat niet in de lijst staan, kun je ook hem koppelen door de afstandsbediening op de infraroodpoort te richten.
Andere opties
De Huawei Mate 20 Pro biedt nog meer opties. We benoemen er een paar. Zo is het mogelijk om bij instellingen te kiezen voor een PrivateSpace. Hiermee maak je een aparte zone op je apparaat waar je alleen zelf bij kunt met je vingerafdruk. Hiermee creeër je eigenlijk een nieuwe interface als nieuw toestel. Je kunt dus apps installeren, instellingen aanpassen en dergelijke. Bestanden en apps die je zelf al eerder hebt geïnstalleerd, zijn niet beschikbaar, dus je begint met ‘een nieuw toestel’.
Een andere functie is ‘Bestandenkluis’ om gegevens te beschermen en af te schermen. Met App-vergrendeling kun je apps zelf vergrendelen zodat je ze alleen zelf kunt gebruiken. Huawei biedt met de optie Keychain een optie om wachtwoorden en gebruikersnamen op te slaan en in te vullen. Het is een functie die Google zelf ook aanbiedt in Android. Er zijn nog meer opties. Denk aan bewegingscontrole. Hiermee kun je instellen dat je met je knokkels screenshots kunt maken en door met je knokkel van links naar rechts te vegen splits je het scherm.
Prestaties: accu, snelheid en geheugen
We vinden bij de Mate 20 Pro de high-end processor van Huawei; de Kirin 980. De processor weet in vele testen hoog te eindigen en concurrenten achter zich te laten. Bij DroidApp richten we ons liever op de praktijkervaring in plaats van op benchmarks. We kunnen hier vrij kort over zijn; de snelheid is waanzinnig. De telefoon is razendsnel, weet taken snel uit te voeren en hij doet niet moeilijk over multitasken. Dit komt mede door de 6GB aan werkgeheugen die in het toestel zit.
Qua geheugen is er wel het één en ander anders dan we van fabrikanten gewend zijn. De interne opslagruimte bedraagt 128GB en dit zal voor de meeste gebruiker meer dan ruim voldoende zijn. Er is een slot voor een geheugenkaart, maar dit is niet de bekende microSD-geheugenkaart. Om het geheugen uit te breiden moet je een NM-card kopen; dit is een geheugenkaart van Huawei zelf. NM staat voor NanoMemory en kost ongeveer 50 euro voor 128GB. Echter zijn we hem nog niet bij een Nederlandse (web-)winkel tegengekomen, maar waarschijnlijk komt dat op een later moment nog.
Uithoudingsvermogen
We zullen er niet omheen draaien; hier zit misschien wel de meeste kracht van het toestel. De Huawei Mate 20 Pro beschikt over een riante 4200 mAh accu en deze kan razendsnel worden opgeladen. Echter zegt de capaciteit van een batterij lang niet alles over het uithoudingsvermogen. Echter weet de Huawei Mate 20 Pro een heel goed uithoudingsvermogen neer te zetten. Met mijn intensieve gebruik haal ik zonder veel moeite twee volle dagen. Hierbij halen we een screen-on-time van minimaal zo’n 5,5 uur, maar soms weten we er meer uit te persen. Hierbij heb ik geen energiebesparingsfuncties gebruikt. Een zeer nette score en goed nieuws voor de enthousiaste gebruikers.
Er komt een keer een moment dat de accu leeg is, en dan moet het toestel opgeladen worden. Lang hoef je je toestel niet te missen want bij het toestel wordt een 40W snellader meegeleverd zodat de accu in een mum van tijd weer opgeladen is. Zelfs de riante accu van de Pro is in iets meer dan een uur volledig opgeladen.
Je kunt er ook voor kiezen om de smartphone draadloos op te laden. Hiervoor kun je gewoon een QI-charger gebruiken. Natuurlijk duurt wireless charging wel langer dan wanneer je de telefoon aan de kabel legt.
Beoordeling
We hebben de Huawei Mate 20 Pro uitgebreid getest en zijn onder de indruk. De Mate 20 Pro is een geduchte concurrent voor de Samsung Galaxy Note 9. Onze ervaring daarvan lees je in onze Samsung Galaxy Note 9 review. Ik moet zeggen dat de Huawei Mate 20 Pro veel meer te bieden heeft aan opties en mogelijkheden en een grotere indruk achterlaat, ondanks dat de Note 9 een geweldig toestel was.
De Huawei Mate 20 Pro is weliswaar een duur toestel met een prijs van 999 euro, de telefoon weet geweldig te presteren. Dit zien we terug in de accuduur die werkelijk erg goed is, maar ook in de snelheid van het toestel en de vele opties die de telefoon te bieden heeft. De smartphone heeft ook een erg goed ontwerp en ziet er degelijk en mooi uit.
Ook de vingerafdrukscanner werkt prima, de gezichtsherkenning nog veel beter. Hoewel de camera erg goede kwaliteiten heeft, moet er nog het één en ander gefinetuned worden. Aangezien dit bij de P20 Pro ook was, is dit ook goed gekomen. Dit kan namelijk met een software-update al geregeld worden. We zijn oprecht onder de indruk van de Huawei Mate 20 Pro en mocht je het geld kunnen missen, dan ben je bij de Mate 20 Pro aan het goede adres. Je krijgt met het toestel de beste hardware van alle smartphones die er nu te vinden is.
Echter is het goed te weten dat onze Huawei Mate 20 Pro voorzien is van een voorlopige software-versie. De update waarmee het toestel ook in de winkels komt te liggen volgt spoedig. We zullen indien er wijzigingen zijn deze review bijwerken met de nieuwe bevindingen!
Je kunt het toestel aanschaffen bij: Coolblue, Bol.com, MediaMarkt, Belsimpel, Mobiel.
Alle details over de Huawei Mate 20 Pro vind je via onderstaande button op de toestelpagina.
Huawei Mate 20 Pro
-
9.4/10
-
9.3/10
-
8.8/10
-
9.7/10
-
9.9/10
-
8.9/10
Beoordeling
Pluspunten
- Gezichtsherkenning
- Accuduur
- Heel snel opgeladen
- Erg snel
- Beeldscherm
- Heel veel mogelijkheden
- Camera
Minpunten
- Ook de camera, moet nog wat gefinetuned worden
- Hoge prijs
- Afwezigheid van 3,5 millimeter aansluiting
- Geheugen alleen uitbreidbaar met NM-card
- Meer verwacht van videocamera