Deze week keken we met grote ogen naar de iPhone 6 (Plus). Niet omdat die zo vernieuwend is, in tegendeel *knipoog*, maar omdat de iPhone 6 nogal snel gebogen kon worden. Het zogenoemde ‘Bendgate’ probleem. Een onderzoeksbureau heeft diverse Android smartphones onderworpen aan een bend-test en daarbij zijn er opvallende resultaten te zien. Hoe snel buigt jouw Android-smartphone?
Het Amerikaanse Consumer Reports heeft in totaal zes smartphones onderworpen aan een zogenoemde bend-test. Consumer Reports is bekend van de bekendmaking van het death-grip probleem in de iPhone 4. In de bend-test wordt gekeken welke apparaten zich het snelst laat buigen. Tot op heden was enkel de LG G Flex het apparaat met een unieke feature dat het toestel een kromme vorm is, maar nu lijken veel meer producten dit te hebben.
Consumer Reports heeft voor de test de volgende toestellen gebruikt; HTC One M8, LG G3, Samsung Galaxy Note 3, Apple iPhone 5, Apple iPhone 6 en de Apple iPhone 6 Plus. Er wordt getest hoeveel kracht er nodig is om een smartphone te laten buigen. De resultaten zijn opvallend.
In de tabel hieronder is duidelijk te zien wanneer er sprake is van vervorming van het toestel (Defermation) en wanneer het scherm loskomt van de behuizing van het toestel (Case seperation). Bij de HTC One M8 is de kwetsbaarheid het grootst, bij omgerekend bijna 32 kilogram zijn krommingen waarneembaar, en bij bijna 41 kilogram laat het scherm los van de behuizing.
De Samsung Galaxy Note 3 lijkt het minst kwetsbaar te zijn in de bend-test. Bij omgerekend 68 kilogram is pas de eerste vervorming zichtbaar. Ook de LG G3 en iPhone 5 doen het goed. Opvallend aan het onderzoek, is dat de HTC One M8 het hier in deze test nog slechter lijkt te doen dan de iPhone 6 waar juist de signalen zijn opgedoken.