Misschien kijk je stiekem al een heel jaar uit naar de zomervakantie. Blijf je in Nederland, of ga je naar het buitenland op vakantie? Op de redactie van DroidApp hebben we een interessant overzicht samengesteld met de beste reis-apps voor Android. Welke apps zijn handig dit jaar als je eropuit gaat?
Vakantie en reis-apps
De zomervakantie staat voor de deur, of wellicht is deze al voor je begonnen. Ga je een lange reis tegemoet en wil je optimaal genieten van je vakantie? Natuurlijk speelt de smartphone dan een belangrijke rol. Niet alleen om je te vermaken met een spelletje Hay Day, Wordfeud of Candy Crush, maar ook voor de informatieve dingen. DroidApp zet de beste vakantie-apps 2019 op een rij. Wanneer je gaat kamperen, is ons eerder gepubliceerde artikel met kampeer-apps het lezen waard.
Douane reizen app
De Douane Reizen app van de Nederlandse Belastingdienst is een nuttig hulpmiddel voor als je vertrekt naar het buitenland. Of je nou naar Canada gaat, of naar Noorwegen; de app is voor iedere wereldreiziger nuttig. Je kunt vinden wat je wel en niet mee mag nemen in je reisbagage en hoe de regels zijn binnen en buiten de EU. Zo mag je bijvoorbeeld niet vanuit het ene land aardappelen Noorwegen in nemen. In de Douane Reizen app vind je ook een tool om valuta, volume en gewicht om te rekenen naar andere eenheden en kun je in het bonnenboekje aankoopbonnen van producten uploaden. De app bevat ook uitgebreide informatie en andere handige tools.
Polarsteps
Polarsteps is een app van Nederlandse bodem waarbij je op een interactieve manier een reisdagboek kunt bijhouden. Niet alleen met tekst en foto’s, maar zelfs je route kun je nauwkeurig opslaan met de Polarsteps app. Daarnaast kun je ook direct je verhalen delen met vrienden of familie. Aan het eind van je reis kun je ervoor kiezen om er een fysiek fotoalbum van te laten drukken zodat je kunt nagenieten van je reis. Een absolute aanrader voor op vakantie.
Google Maps
Deze applicatie kon natuurlijk niet missen; Google Maps. Op Android-toestellen is deze onwijs handige app al standaard op je toestel te vinden. Met Google Maps kun je op zoek naar bezienswaardigheden en restaurants, maar bijvoorbeeld ook een tankstation of supermarkt. Tevens vind je in Google Maps de reviews (wat altijd handig kan zijn) en de openingstijden.
Praktisch aan Google Maps is verder de aanwezigheid van vele andere opties. Denk aan Street View, waarmee je de weg naar je vakantiebestemming kunt uitstippelen en natuurlijk de navigatie. Een handige functie in de app is verder dat je plaatsen een ster kunt geven, waarmee je de locatie opslaat in je favorieten en snel weer kunt terugvinden; handig voor op je bucketlist! Handige tip voordat je op vakantie gaat; download alvast de offline kaart van je reisgebied; dat scheelt niet alleen data; als het netwerk daar niet zo goed is als bij je thuis, kan het downloaden van een offline kaart erg lang duren. Wil je nog meer uit Google Maps halen, lees dan ons overzicht met Google Maps tips.
PackPoint inpaklijst
Bang dat je wat gaat vergeten op vakantie? Je bent niet de enige. De applicatie die je moet helpen bij het inpakken van je spullen is PackPoint. Hiermee kun je eenvoudig een reisinpaklijst maken die afgestemd wordt op basis van verschillende factoren. Denk aan de weersverwachting, het soort activiteit dat je wilt doen en natuurlijk de bestemming. Nadat het overzicht is samengesteld kun je beginnen met inpakken en direct in de PackPoint app de dingen afvinken. Het lijstje met spullen die je in moet pakken is ook direct te delen met vrienden, familie of reisgenoten. Ook vind je tips om slimmer te kunnen inpakken en houdt de app bijvoorbeeld rekening met factoren of je gebruik kunt maken van een wasserette en dergelijke.
24/7 BZ Reis app
De Rijksoverheid heeft de 24/7 BZ Reis app uitgebracht waarbij je belangrijke informatie kunt vinden over de verschillende landen in de wereld. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan en de 24/7 BZ Reis app bereid je hierop voor. In de app vind je informatie over het reisadvies, informatie over wat te doen bij noodgevallen, contactgegevens van een Nederlandse ambassade, consulaat of honorair consuls, nieuwsberichten in crisissituaties en eventuele waarschuwingen.
TripAdvisor
Enkele weken geleden verscheen er een grote update voor de TripAdvisor app. Een compleet nieuwe vormgeving en bediening maakte de applicatie nog beter. Je hebt met de applicatie een enorm aanbod aan informatie voor bijvoorbeeld bezienswaardigheden, restaurantjes, leuke hotels en mooie omgevingen. Uiteraard kun je nuttige informatie direct opslaan in je account en toevoegen aan een eigen samengestelde lijst.
Airbnb
Airbnb is een platform waar particulieren hun eigen huis (of alleen een kamer) kunnen verhuren. Dit heeft voor de reiziger als voordeel dat je echt voelt hoe het is om bijvoorbeeld midden in een stad, dorp of dergelijke te leven, en wat vaak goedkoper is dan een hotel. Via de Airbnb app kun je direct zoeken naar accommodaties waar ook ter wereld. Je blijft via de app ook in contact met de verhuurder, kunt recensies lezen van andere reizigers of eventueel je eigen huis verhuren. Als je je via deze link aanmeldt, krijg je op je eerste boeking direct korting.
xCurrency
Niet in alle landen kun je met de bekende Euro betalen. Een paar grenzen verder betaal je bijvoorbeeld met kronen, ponden of dollars. Daarbij zit er bijvoorbeeld ook nog verschil tussen Zweedse en Noorse kronen. Hoofdrekenen is niet langer meer nodig, want daar is een handige app voor; xCurrency. Met een druk op de knop kun je van de vreemde muntsoort naar de euro omrekenen en vice versa. De app is gratis en bevat geen advertenties. Ook is hij erg gebruiksvriendelijk.
Skyscanner
Kies je liever voor een last minute? Met de app van Skyscanner kun je direct zien welke bestemming in de door jou gekozen periode aantrekkelijk geprijsd is. In de app kun je zoeken naar bestemmingen en zien bij welke winkel en luchtvaartmaatschappij je het goedkoopste uit bent. Daarbij zijn er een groot aantal filters zodat je specifieker kunt zoeken. Je kunt zowel de app gebruiken als de website van Skyscanner.
Withlocals
Met de app Withlocals hoef je niet meer perse te bedenken wat je allemaal wilt gaan doen. Je kunt via de app op zoek gaan naar een lokale ‘reisgids’ die je de highlights van de omgeving laat zien. Vooraf chat je met iemand die je graag meeneemt door een stad of streek, en delen hun tips met je. Denk aan goede restaurants en interessante bezienswaardigheden, ook degenen die niet in reisgidsen staan. Daarbij kan dit ook interessant zijn voor gezinnen met kinderen.
VakantieBieb
Deze zomer kun je kiezen uit talloze boeken die je gratis op je smartphone of tablet kunt lezen. Dit kan met de VakantieBieb app. Je hebt niet alleen toegang tot boeken voor volwassenen, maar ook kinderboeken zijn tijdens de zomervakantie gratis en offline te lezen. Meer informatie over deze editie van de VakantieBieb app vind je hier in het artikel over VakantieBieb app 2019.
Google Translate
Een drankje bestellen zal nog wel lukken op het terras onder de Spaanse zon, maar lukt dat ook in een restaurant in Kroatië, Hongarije of andere bestemming? Google Translate is onmisbaar op vakantie. Voor het vertalen van een verkeersbord langs de weg, tot het vinden van halfvolle melk in de supermarkt. Ook voor medische doeleinden kan dit erg handig zijn. In juli 2019 kreeg de app een interessante update. Hiermee kun je direct de camera richten op bijvoorbeeld een verkeersbord, waarna de tekst op het bord direct voor je vertaald wordt.
Flio
Flio is een erg nuttige applicatie voor degenen die met het vliegtuig op vakantie gaan. De Frio app bevat veel informatie over luchthavens. Denk aan aankomst- en vertrektijden van vliegtuigen, WiFi op het vliegveld, een plattegrond en nuttige informatie. Lees ook ons uitgebreide artikel over de Flio app.
DroidApp App
De DroidApp App houd je waar je ook bent op de hoogte van het laatste nieuws rondom Android. Ook tijdens je vakantie kun je het nieuws en tips raadplegen en interessante app-specials en reviews lezen. De DroidApp App is volledig vrij van advertenties, voor ongestoord leesplezier. In de applicatie vind je ook de actuele prijzen van de vele verschillende smartphones, samen met de specificaties.
Misschien ben jij wel klaar voor de zon, maar is je smartphone dat ook? DroidApp heeft een aantal erg nuttige smartphone zomer-tips op een rij gezet, zodat je ook met je telefoon niet voor verrassingen komt te staan op een zonovergoten dag. Lees ook onze uitgebreide weer-app test. Heb je daarnaast moeite met de taal? Dan mag je dit artikel niet missen; De 7 beste apps voor het leren van een nieuwe taal.
Artikel voor het eerst gepubliceerd op 16 juli 2017