Het jaar 2017 is bijna voorbij en we hebben veel mooie dingen meegemaakt op het gebied van Android, smartphones en meer. In dit overzicht zetten we de 50 beste Android-apps van 2017 voor je op een rij.
Beste apps van 2017
We hebben op DroidApp vele tientallen of misschien wel honderden applicaties behandeld in 2017. Het ging over nuttige, gratis, betaalde, vermakende en alle andere apps. Toch springen er een aantal tussenuit. In dit artikel vind je de 50 beste apps van 2017. We hebben de applicaties in willekeurige volgorde op een rij gezet.
Kamergotchi
Niemand minder dan Arjen Lubach kwam met een erg tof idee dit jaar in de vorm van een app; Kamergotchi. Anders dan bij Tamagotchi moet je niet een (huis-)diertje verzorgen en aandacht geven, maar een lijsttrekker. Een willekeurig kamerlid komt uit het ei en moet je zolang mogelijk in leven proberen te houden. Het spel werd in zeer korte tijd, voor de Tweede Kamerverkiezingen, honderdduizenden keren gedownload.
Animal Crossing: Pocket Camp
Nintendo kwam dit jaar met een nieuwe titel voor de mobiele platformen. Het ooit zo bekende, populaire spel Animal Crossing is er nu ook voor Android. De game heeft de naam Animal Crossing: Pocket Camp en laat je met je eigen gestylde karakter leven in een camper in een klein dorpje. De bekende spelelementen zijn aanwezig; zoals het uitvoeren van taken, schudden aan bomen voor voorwerpen en het bezoeken van je vrienden. Het spel is daarbij ook nog eens goed te spelen zonder dat je in-app aankopen hoeft te doen.
Weer & Radar
Van oorsprong kreeg de app ‘Weer & Radar’ de naam WetterApp. De applicatie van Duitse bodem wist voor de derde keer onze weer-app test 2017 te winnen. In onze onafhankelijke weer-app test kwam deze app tweemaal eerder als winnaar uit de bus, alleen vorig jaar hadden we een nieuwe winnaar. Weer & Radar app kreeg dit jaar verschillende updates en geeft je een uitgebreide voorspelling voor de komende uren en dagen. Daarbij kun je zien of er binnen anderhalf uur nog neerslag verwacht wordt.
In-Traffic Reply
Verschillende partijen hebben een app uitgebracht waarmee de verleiding tot het kijken op je telefoon in het verkeer, tot het verleden moet horen. Samsung heeft de In-Traffic Reply app uitgebracht. Deze legt de focus weer op de weg, in plaats van op nieuwe berichtjes die binnenkomen. Een handige functie die in de app is te vinden, is de mogelijkheid om automatisch een berichtje terug te sturen naar de ander dat je momenteel op de weg zit. Dit werkt bijvoorbeeld ook met WhatsApp!
GlassWire
Een app die we in 2017 bespraken was de GlassWire app. Deze applicatie geeft op een nette en erg duidelijke manier gedetailleerd inzicht in het dataverbruik. De applicatie is nauwkeuriger dan de standaard berekenaar die op je smartphone is te vinden. Je ziet precies welke applicatie veel verbruikt en hierbij kun je zelfs op tijdstip terugzoeken. Alles over deze nuttige app lees je in ons uitgebreide artikel over GlassWire.
KNMI
Het KNMI heeft de eigen KNMI app uitgebracht dit jaar. Hoewel in de Google Play Store het absoluut niet ontbreekt aan weer-apps, kon het KNMI natuurlijk niet achterblijven. In de eigen applicatie van het KNMI kun je push-notificaties instellen voor weerwaarschuwingen, en kun je natuurlijk ook de weersverwachting bekijken, net als de radarbeelden.
Changes
Ben je gek op app-updates, maar geen zin om iedere changelog in de Play Store na te lopen? Dan is er de Changes app. Deze applicatie is nog in ontwikkeling maar doet zijn werk prima. Je kunt van de geïnstalleerde apps op je smartphone in één oogopslag zien welke nieuwe functies de update brengt. Daarbij krijg je bij iedere app nog een aantal extra mogelijkheden.
ANWB Onderweg
In 2017 werd de ANWB Onderweg app van een grote update voorzien. Een compleet nieuw design met verschillende verbeteringen. Met de ANWB Onderweg app kun je direct een parkeertransactie starten, het overzicht bekijken met files en verkeersopstoppingen, je route plannen en de prijzen van meer dan 4000 tankstations raadplegen.
Uninstaller
Staat jouw smartphone of tablet ook vol met applicaties, maar gebruik je deze lang niet allemaal? Dan kan de app Uninstaller/Deïnstallatie wellicht je helpen om de bezem er doorheen te halen. Je ziet in Uninstaller direct welke apps de meeste ruimte in beslag nemen en wanneer je de desbetreffende applicatie voor de laatste keer hebt geopend. Vanuit de app kun je de app of game ook direct verwijderen, waardoor je weer ruimte vrijmaakt.
Lawnchair Launcher
Ook op het gebied van launchers is er in de Play Store voldoende keuze voor je Android-toestel. Een aantal launchers springen er tussenuit, waaronder de recent uitgebrachte app Lawnchair Launcher. Deze launcher geeft je nog meer vrijheid in het personaliseren van de interface van je device. Verschillende onderdelen uit de Pixel zijn in de launcher voor je eigen toestel te vinden, en ook kun je personaliseren op het gebied van icon packs, Oreo snelkoppelingen, kleuren en thema’s.
Google Maps
De app Google Maps gaat al een lange tijd mee, maar heeft in 2017 weer veel verbeteringen gekregen. Verschillende malen is de interface onder handen genomen, met bijvoorbeeld de nieuwe lagen-knop. Daarbij zijn er verbeteringen doorgevoerd voor Lokale Gidsen en is er de vraag- en antwoord sectie toegevoegd dit jaar. Ook nieuw zijn de grafieken voor de verkeersdrukte, verbeteringen rondom parkeren en het realtime delen van je locatie.
1-2-3 Tanken
Als Hollander willen we natuurlijk met bijna alles het goedkoopste uit zijn. Heb je nog een uitje gepland staan naar Duitsland (of via de Oosterburen), dan is de app 1-2-3 Tanken ideaal. Deze applicatie is doorgaans goed actueel te noemen en geeft je een uitgebreid overzicht van de actuele tankprijzen. De prijs van een liter benzine, diesel of LPG kan per uur/dagdeel verschillen en met de 1-2-3 Tanken app zie je precies waar je het goedkoopste kunt tanken. De prijzen kunnen namelijk soms ver uit elkaar liggen, ook in dezelfde straat.
Alfred
Beveiligingscamera te duur, en heb je nog een (oude) smartphone in de kast liggen? Dan is de app Alfred het overwegen waard. Met deze applicatie verander je een smartphone in een beveiligingscamera. Met je eigen toestel kun je vervolgens direct live meekijken wat er thuis of op het werk gaande is. Wanneer er bewegingen gedetecteerd worden kun je een melding ontvangen en ook kan de app handig zijn als babyfoon. In de gratis versie zijn alle basisfuncties te vinden die je nodig hebt, dus je kunt direct aan de slag. Handig om je huisdier in de gaten te houden, of juist de snoepdoos met het kroost.
PostNL
De PostNL app is dit jaar uitgebreid met een erg handige feature; Mijn Post. DroidApp had dit jaar de primeur met de onthulling van PostNL Mijn Post. Met deze functie in de applicatie zie je precies welke brievenbuspost naar jou toe onderweg is. Je krijgt hiervan een seintje. Alles over deze feature lees je in ons uitgebreide artikel over PostNL Mijn Post.
Hebban
De boeken-app Hebban is een applicatie waarmee je als leesliefhebber wel wat aan kunt hebben. Je kunt van een groot aantal boeken uit Nederland en Vlaanderen recensies lezen en zelf een beoordeling achterlaten. Daarbij kun je in de Hebban app je eigen ‘boekenkast’ bijhouden en zo precies zien welke boeken je al hebt gelezen, welke je nog wilt lezen of welke je hebt uitgeleend. Met de app kun je ook gelijk nieuwe inspiratie opdoen voor andere interessante titels.
Historische Kalender
De app Historische Kalender is een nuttige applicatie boordevol informatie. Van iedere dag vind je hier de gebeurtenissen uit het verleden, onderverdeeld in verschillende onderwerpen. Denk aan weerextremen, rampen, vieringen, gebeurtenissen, geboren en andere onderdelen. Hiervoor maakt de app gebruik van de informatie die bekend is van Wikipedia. Alles over deze applicatie vind je in ons artikel over de Historische Kalender app.
SystemPanel 2
We schreven begin dit jaar over de app SystemPanel 2. Deze applicatie geeft je uitgebreid inzicht in de verschillende technische gegevens van je smartphone. Hoe gaat je telefoon om met het CPU-gebruik, je processor en welke apps hebben de rechten tot bepaalde permissies. In realtime grafieken kun je daarnaast live zien wat je telefoon aan het doen is op de achtergrond. Een interessante app!
In Use
Zit je net lekker muziek te luisteren of een video te kijken op YouTube, wordt steeds het volume gedempt omdat er notificaties binnenkomen. Waarom krijg je meldingen als je je telefoon in je handen hebt? Die vraag moeten de ontwikkelaars van de app ‘In Use’ hebben gesteld. Met deze applicatie kun je instellen dat geluidsmeldingen uitgeschakeld worden als je de telefoon gebruikt. Handig!
Flightradar24
Flightradar24 geeft je de actuele vliegbewegingen van vliegtuigen. In april van dit jaar verscheen versie 7.0 met een nieuw design. Daarbij werden verschillende functies die eerder tegen betaling beschikbaar waren, zijn nu gratis te gebruiken. In de Flightradar24 app kun je een vlucht nauwkeurig volgen maar ook de historische gegevens raadplegen en de aankomst- en vertrektijden van vliegtuigen bekijken. Daarnaast kun je de applicatie gebruiken op je Android Wear smartwatch of gebruik maken van de Chromecast-ondersteuning.
Google Earth
Een grote update verscheen dit jaar voor Google Earth, nadat de app 2,5 jaar niet van updates werd voorzien. In Google Earth 9.0 zagen we een compleet frisse nieuwe interface waarbij gebruik gemaakt wordt van kenniskaarten. Deze geven je aanvullende informatie en achtergrondinformatie. Google Earth is eigenlijk een interactievere vorm van Google Maps en laat je niet alleen de aarde ontdekken, maar ook andere delen van het heelal. Ook kun je rondleidingen krijgen door huizen in verschillende landen.
Action Launcher
In het afgelopen jaar bracht de ontwikkelaar van Action Launcher verschillende grote updates uit voor de populaire launcher. Er werden verschillende elementen van de Pixel 2 overgeheveld naar de launcher, net als gekleurde app shortcuts en de app kreeg een nieuw logo. Action Launcher wordt nog steeds gezien als één van de betere launchers voor het Android-besturingssysteem.
Telegram
Zo populair als WhatsApp is Telegram niet, maar toch zijn wij op de redactie groot liefhebber van Telegram. In 2017 werden verschillende updates uitgebracht met verschillende verbeteringen. Zo werd begin dit jaar de eigen Android Wear 2.0 app van Telegram uitgebracht. In maart ontdekte DroidApp de belfunctie in Telegram die later ook toegevoegd werd aan de app. Een andere interessante nieuwe feature was het sturen van videoberichten en het werd mogelijk om je locatie realtime te delen.
Hitlist
Deze maand bespraken we de app ‘Hitlist’ en wat ons betreft hoort deze toepassing zeker in dit overzicht met beste apps van 2017 thuis. Met deze handige app blijf je op de hoogte van interessante deals voor goedkope vliegtickets. Je kunt verschillende instellingen aanpassen en aan de hand hiervan deals voorgeschoteld krijgen voor een goedkope citytrip. Daarbij kijkt de app ook naar wanneer en hoeveel dagen je weg wilt gaan. Tevens vind je inspiratie in de Hitlist app voor een toekomstige reis.
GPX Viewer
We schreven in 2017 een uitgebreid artikel over GPX Viewer. Met deze applicatie kun je uitstekend je uitgestippelde reis in één overzicht openen. Heb je bijvoorbeeld in Google My Maps (de webversie in ons geval) nauwkeurig je route uitgestippeld en opgeslagen als (losse) KML-bestanden, dan kun je die met Google niet in één bestand openen. De app GPX Viewer bundelt deze wel en opent deze in één overzicht. Tevens zie je van elke ‘track’ de afstand en kunnen ook de markeringen meegenomen worden. Daarbij heeft de app nog veel meer mogelijkheden die we hebben besproken in ons GPX Viewer artikel. Denk bijvoorbeeld aan het uitlezen van GPS-data met de daarbij horende statistieken.
Froenten
Alles over groente en fruit vind je in de Froenten app. Hoe bewaar je prei, hoe gezond is een paprika en wanneer is het ‘het’ seizoen van de mandarijn? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in de Froenten app. Uitgebreide informatie zoals bewaaradvies, gezondheid en ook recepten met dat stuk groente of fruit kun je inzien.
Instagram heeft in het afgelopen jaar flinke stappen gezet. Er kwamen een hoop nieuwe functies beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is dat je hashtags kunt volgen in de app, maar ook SuperZoom is toegevoegd voor je Stories, de poll-functie, gezamenlijk een livestream starten en ook de Instagram Collecties werden dit jaar toegevoegd aan de foto-app. Inmiddels zou het bedrijf ook bezig zijn met het ontwikkelen van andere nieuwe features, zoals de regram-knop.
Sjoprz
De app Sjoprz hebben we al meerdere keren besproken op DroidApp. Met deze applicatie kun je bekijken waar je het voordeligste je boodschappen kunt doen. Je kunt in de toepassing je boodschappenlijstje maken waarna je ziet wat het product bij de verschillende supermarkten in jouw buurt kost. In 2017 werd de Bespaarbuddy toegevoegd, waarmee je op basis van je boodschappenlijst kun zien of je geld kunt besparen door bepaalde producten bij je andere (favoriete) supermarkt te halen.
Hurry
Hurry is een applicatie van dezelfde ontwikkelaar als bijvoorbeeld Flamingo en Weather Timeline. Het aftellen naar bijvoorbeeld je vakantie of een andere speciale dag wordt nog leuker met de app Hurry. Je kunt namelijk op een toffe manier een countdown starten en ondertussen interessante weetjes te weten komen tijdens het wachten. Bij ieder item wordt een passend GIF’je getoond voor het vermaak en in het startscherm zie je alle momenten in één strak overzicht.
NS Reisplanner Xtra
De Nederlandse Spoorwegen heeft in het afgelopen jaar niet stilgezeten met de ontwikkeling van de app ‘NS Reisplanner Xtra’. Sinds dit jaar zijn er verschillende nieuwe functies toegevoegd. Denk aan het kopen van e-tickets voor je treinreis, het tonen van de uitstapzijde op je eindbestemming en de grootste update; versie 5.0. In deze versie zagen we een compleet nieuw design, widgets en de busradar.
Microsoft Edge
Microsoft Edge is de eigen internetbrowser van Microsoft. De browser is te vinden op bijvoorbeeld je computer of laptop met Windows 10. Mocht je graag gebruik maken van Edge, dan is er goed nieuws voor Android-gebruikers. Dit jaar kwam Microsoft namelijk met de Android-app van Microsoft Edge. Je kunt direct tabbladen doorzetten naar de browser in Windows 10 en gegevens synchroniseren tussen beide apparaten.
Friendly for Facebook
Er zijn verschillende alternatieve Facebook-apps. Eén daarvan, waar we in december over schreven is de app Friendly. Deze Facebook-app is wel een hele prettige en geeft je meer mogelijkheden dan de officiële applicatie. De chat-functie Messenger zit gewoon ingebakken en je kunt zelf thema-kleuren kiezen en je tijdlijn weer gewoon op meest recent sorteren. Daarnaast kun je meerdere accounts koppelen en de app vergrendelen met een pincode. Friendly for Facebook biedt nog veel meer handige tools en vraagt duidelijk minder van de accu en je smartphone dan de eigen app van Facebook.
UVLens
De app UVLens zul je in de komende weken in ieder geval in Nederland niet snel nodig hebben. Van de zomer en zeker ook afgelopen zomer kan/kon de app wel van pas komen. Met deze handige applicatie kun je direct voor je huidige locatie zien wat de UV-straling is. Hiermee krijg je een indicatie over hoe lang het verantwoord is om te zonnen en wanneer je je weer moet insmeren met zonnebrandcrème.
Stream
De app Stream is een applicatie waarmee je heerlijk kunt genieten van (nieuwe) muziek terwijl je een andere app open hebt staan. Stream gebruikt het aanbod van YouTube en opent je muziek vervolgens in een apart, drijvend venster. Je kunt in de app een genre kiezen waarna een playlist wordt getoond met artiesten en tracks uit dat genre. Tevens kun je ervoor kiezen om een ‘radiostation’ af te spelen met muziek rondom een bepaald thema of bepaalde stemming.
WhatsApp is niet uit ons dagelijks leven weg te denken. De applicatie kreeg in het afgelopen jaar weer een hoop nieuwe functies. Denk bijvoorbeeld aan het live delen van je locatie. Daarnaast kan je sinds dit jaar ook officieel GIF’jes versturen via Giphy, maar de meeste reacties kwamen binnen over de nieuwe emoji vormgeving. Deze viel en valt niet bij iedereen even goed in de smaak. De chat-app is geliefd vanwege de hoge populariteit; wie heeft er tegenwoordig geen WhatsApp? Daarnaast kun je ook spraakoproepen doen en videobellen met de berichtendienst. Ook in het nieuwe jaar worden weer nieuwe functies verwacht.
Money Lover
Een applicatie die al een tijdje uit is, maar waar ik in ieder geval erg van gecharmeerd ben is Money Lover. In een uitgebreid artikel hebben we dit jaar de app Money Lover besproken. Je kunt op meerdere apparaten je financiën bijhouden in een overzichtelijke app. Daarbij kun je ook nog meerdere portemonnees beheren en zo beter bijvoorbeeld de kosten spreiden. Tevens is het mogelijk om te werken met wisselkoersen zodat de app ook nog van pas komt op vakantie.
Firefox Focus
Firefox Focus is een nieuwe browser uit de ‘fabriek’ van Mozilla. Het richt zich volledig op de privacy en komt beschikbaar naast de bekende browser-app Firefox. In Firefox Focus kunnen advertenties geblokkeerd worden, net als trackers die gegevens bij kunnen houden. Je kunt kiezen uit verschillende zoekmachines en een andere optie is om met één druk op de knop de geschiedenis en cookies te verwijderen.
Talon
Een mooie, strak uitziende Twitter-app is Talon for Twitter. Dit jaar kreeg de applicatie meerdere updates die een aantal verbeteringen bracht. Onlangs werd versie 7.0 verspreid met een nieuwe tijdlijn-weergave, maar nog interessanter was Talon 6.0. Deze enorme update bracht een groot aantal nieuwe wijzigingen in de vormgeving, bediening en interface. Met handige gestures kun je de app nog sneller bedienen.
Snapchat
De app Snapchat is geen onbekende toepassing voor veel mensen. In 2017 kreeg de applicatie maar liefst twee keer een nieuwe interface. Met de nieuwe interface die onlangs is doorgevoerd leg je nog sneller contact met je vrienden. Daarnaast werden nieuwe functies toegevoegd zoals het maken van lange snaps zodat een beeld maximaal 60 seconden kan duren, in plaats van 10 seconden. Ook kan je nu bijvoorbeeld gebruik maken van Sky Filters waarmee je de achtergrond kunt veranderen.
Swarm
Locatie-app Swarm, voorheen bekend als Foursquare bracht afgelopen zomer een update uit naar Swarm 5.0. Deze versie van de app verscheen met een geheel nieuwe interface met verschillende nieuwe functies. Van je locatie-historie kun je nu nauwkeurig op een kaart bekijken welke plaatsen je bezocht hebt, in welke landen en met welke vrienden. Ook is het sociale aspect verbeterd en werkt het allemaal prettiger nu.
Survival Manual
Een gratis, offline app die je helpt met het overleven tijdens je avontuur. Het gaat hier om de app Survival Manual die vol staat met informatie. Denk aan hoe je het beste een vuurtje kunt stoken of een schuilplaats kunt bouwen. Daarnaast vind je andere algemene informatie die van pas kan komen zoals een overzicht van giftige dieren en planten en nog veel meer.
WhatsApp AutoResponder
Met de applicatie WhatsApp AutoResponder kun je snel een bericht automatisch beantwoorden. Op basis van vooringestelde woorden en inhoud kan ingesteld worden dat een bepaalde reactie direct teruggestuurd kan worden, zonder dat je hier zelf naar om hoeft te kijken. Om het niet op te laten vallen, kan je er ook voor kiezen om er een vertraging tussen te laten zitten. De app kan handig zijn als je even geen tijd hebt om te antwoorden, of bijvoorbeeld als je onderweg bent en aan het rijden bent.
Mijn Radio NL
In december schreven we over de Mijn Radio NL app. Dit is niet zomaar een radio-app, maar eentje vol mogelijkheden. De applicatie geeft je toegang tot meer dan 300 radiostations in Nederland en biedt daarbij ondersteuning voor de Chromecast en Android Auto. Een handige feature is dat je direct ziet hoeveel data er verbruikt wordt op dat moment, zodat je hiermee rekening kan houden tijdens het luisteren van muziek.
Freebird
Bij sommige websites, diensten en apps moet je je eerst aanmelden met een e-mailadres voordat je toepassing kunt gebruiken. Als je niet voor alles je eigen e-mailadres wilt delen, kun je gebruik maken van de handige app Freebird. Met deze app kun je een tijdelijk e-mailadres aanmaken, zonder dat je je hiervoor hoeft te registreren.
Microsoft To-Do
De eigen taken-app van Microsoft is ook een feit. In april werd de Microsoft To-Do app uitgebracht in de Google Play Store. De taken-app richt zich volgens het bedrijf vooral op ‘vandaag’, dus wat staat er deze dag op je takenlijst? De applicatie is ontwikkeld door hetzelfde team als Wunderlist, dat door Microsoft eerder werd overgenomen. Je kunt taken synchroniseren en met regelmaat worden nieuwe functies aan de to-do app toegevoegd.
Computer Shortcut Keys
Nee, de schoonheidsprijs krijgt de app Computer Shortcut Keys niet, maar het is wel een hele handige applicatie. Nog niet alle sneltoetsen van Windows, Mac of bepaalde programma’s onder de knie? Met deze app vind je ze allemaal. Je vindt de sneltoetsen dus niet alleen voor besturingssystemen als Mac OS en Windows, maar ook voor programma’s als Word, Excel, Photoshop, Outlook, Chrome en andere software. Een nuttige app!
Google Nieuws & Weer
Voor een compleet overzicht van actuele gebeurtenissen en het laatste nieuws kan de app Google Nieuws & Weer van pas komen. Deze applicatie bundelt het laatste nieuws uit verschillende bronnen en kan bij een ‘breaking’ bericht een push-notificatie sturen. Dit jaar verscheen een update met een verbeterd design en is de app persoonlijker geworden door te kijken naar welke content jij mogelijk het meest interessant vindt.
Meteor
Er bestaan verschillende toepassingen om je internetsnelheid mee te meten. Een eerder dit jaar uitgebrachte app van de ontwikkelaars van OpenSignal is Meteor. Hiermee kun je je verbinding testen op zowel kwaliteit als op snelheid. Het gemiddelde wordt hierbij getoond en niet de pieken. Je ziet ook of de desbetreffende snelheid voldoende is voor bepaalde apps. In een ander tabblad krijg je uitgebreide statistieken met bijvoorbeeld locaties waar je goede en slechte resultaten hebt behaald.
Appie
Supermarktketen Albert Heijn bracht dit jaar een frisse update voor de Appie app. Na de update was te zien dat er veel meer gebruik gemaakt werd van grotere foto’s en dat de app persoonlijker is geworden. Dit betekent dat je voortaan sneller toegang hebt tot bijvoorbeeld je persoonlijke bonusaanbiedingen. Uiteraard is er nog steeds de mogelijkheid om bijvoorbeeld je boodschappenlijstje te maken en deze op wandelroute van de winkel van je keuze te selecteren.
Muviz
Muviz maakt van je navigatiebalk een spetterend geheel. Met deze app wordt namelijk je navigatiebalk voorzien van visuele effecten. Voor de werking van de app is geen root nodig en hij werkt ook bij smartphones waarbij de navigatietoetsen niet op het scherm zelf getoond worden. Op de maat van de muziek worden de effecten in de navigatiebalk getoond en met de Inbuilt Creator Tool kun je eventueel ook zelf aan de slag. Muviz kan ook overweg met YouTube.
Rabobank
De Rabobank app is dit jaar er verder op vooruit gegaan nadat het vorig jaar enorm veel negativiteit over zich heen kreeg met de beruchte update. Begin dit jaar kreeg de app van de bank een opfrisbeurt met een vernieuwd design waarbij de kleuren blauw en wit de overhand namen. Er werd tevens ondersteuning voor de vingerafdrukscanner toegevoegd en ook Rabobank-klanten kunnen gebruik maken van de functie betaalverzoek. Deze functie zagen we eerder al bij de ING app. Een andere app van de Rabobank; Rabo Wallet werkt sinds november op alle Android-toestellen.
Bonus-tip: DroidApp App
Onze eigen DroidApp App mag natuurlijk niet vergeten worden in dit lijstje. Met de DroidApp App blijf je op de hoogte van het laatste Android-nieuws, de meest interessante apps, de beste aanbiedingen en tips en vind je alle specificaties met prijzen van de gangbare smartphones direct in de app terug. Dit jaar voorzagen we app van een update waarbij je nog meer kunt personaliseren aan de toepassing. De DroidApp App is geheel vrij van advertenties en is volledig gratis te downloaden uit de Play Store. Je kunt tevens meerdere soorten notificaties instellen waarmee je nog sneller op de hoogte bent!
Welke applicatie was volgens jou het beste van 2017? We zijn benieuwd! Laat je reactie achter onder dit bericht.