Samsung wil op een andere manier aandacht besteden aan het gebruik van de smartphone in het verkeer. Het bedrijf heeft hiervoor een nieuwe app gelanceerd ‘In-Traffic Reply’. Deze app moet de verkeersveiligheid verhogen en je kunt je vanaf nu aanmelden als tester van de app.
Samsung-app voor verkeersveiligheid
Even snel achter het stuur dat appje lezen? Je ziet het voortdurend maar het is levensgevaarlijk en verboden. Samsung wil nu met een eigen app genaamd ‘In-Traffic Reply’ de verkeersveiligheid vergroten. Aan de hand van het gebruik van de sensoren en gps wordt bepaald of iemand onderweg is.
Zodra je op de fiets zit, of in de auto zit kunnen dankzij de app automatisch reacties verstuurd worden bij inkomende oproepen en berichten. Hierbij kan een eigen reactie opgesteld worden, een standaard reactie geselecteerd worden of een animatie ingesteld worden.
Samsung zet enkele resultaten uit het onderzoek naar smartphonegebruik in het verkeer nog op een rij;
- Vooral appen in het verkeer is populair (31%). Bijna een kwart van de automobilisten (23,6%) en ruim een derde van de fietsers (34,4%) belt weleens niet-handsfree onderweg, terwijl sociale media weleens worden bekeken door 13,6% van de automobilisten en 13,4% van de fietsers.
- Sociale druk is de hoofdreden om in het verkeer de smartphone te pakken. 39,2% van de automobilisten en fietsers voelt druk om te laten weten waar zij zijn of hoe laat zij ergens aankomen. 29,9% voelt zich verplicht oproepen en berichten direct te beantwoorden.
- Verreweg de meeste contactmomenten onderweg zijn privé. Twee op de drie Nederlanders die hun smartphone onderweg gebruiken doet dat om hun partner (66,8%) iets te laten weten, gevolgd door gezinsleden (42%) en vrienden en kennissen (39,5%). Eén op de zes geeft aan ongeveer evenveel privé als zakelijk te bellen of te appen in het verkeer.
- Mannen gebruiken hun telefoon over het algemeen vaker in het verkeer dan vrouwen.
Samsung zoekt geïnteresseerden voor de In-Traffic Reply app om te testen. Je dient hiervoor te beschikken over een Android-toestel. De app zal in mei officieel uitgebracht worden in de Google Play Store. Het motto luidt ‘Stuur vast, smartphone los’.