Afgelopen week lanceerde WhatsApp de webversie van de populaire berichtendienst. Onder de naam WhatsApp Web kan je voortaan berichten versturen en lezen in de browser. Maar er kleven ook een aantal nadelen aan WhatsApp Web. Wij zetten deze nadelen voor je op een rijtje.
WhatsApp Web
Eergisteren dook ineens de website van WhatsApp Web op. Een uur later werd de dienst aangekondigd. Die avond brachten wij het exclusieve nieuws, waarbij we als eerste de screenshots van de werking van WhatsApp Web in beeld brachten. Erg handig natuurlijk, WhatsAppen via je browser, maar er kleven ook een aantal nadelen aan.
1. WhatsApp moet in de buurt zijn
Om WhatsApp Web te kunnen gebruiken, moet de telefoon in de buurt liggen. Wanneer je je smartphone met WhatsApp bent vergeten kan je WhatsApp Web wel vergeten. Je moet namelijk via WhatsApp inloggen om WhatsApp Web te gebruiken, je scant de QR-code waarna vervolgens ‘de deur’ wordt geopend om je berichten te kunnen lezen en te kunnen versturen. Telegram en Google Hangouts hebben het hierin veel beter voor elkaar.
2. WhatsApp Web werkt alleen met Google Chrome
Gebruik je op je laptop of desktop een browser zoals Firefox, Safari of Internet Explorer? Dan zal WhatsApp Web niet werken. WhatsApp Web werkt namelijk alleen via de browser Google Chrome (en via Opera).
3. WhatsApp Web niet voor iOS
Hoewel we van DroidApp ons natuurlijk richten op de Android-gebruikers, mag de iOS-gebruiker niet vergeten worden. Bezitters van de Apple iPhone of Apple iPad kunnen geen gebruik maken van WhatsApp Web. Ook al heb je de Chrome-browser op je iPad geïnstalleerd staan, het blijft onbruikbaar voor iOS-gebruikers. WhatsApp Web werkt alleen in combinatie met Android, BlackBerry en Windows Phone. Wel werkt WhatsApp Web via tablets met Android.
4. Dataverbruik
WhatsApp Web kan je het beste gebruiken wanneer je gebruik maakt van een WiFi-verbinding. Doordat WhatsApp gebruik maakt van de pushservice die er voor zorgt dat berichten tussen je toestel en WhatsApp Web gesynchroniseerd worden, verbruikt dit extra data. Dit omdat alles via het toestel gaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Hangouts en Telegram.
5. Batterijverbruik
Doordat WhatsApp Web continue in verbinding staat met wat er in de WhatsApp applicatie op je toestel gebeurt, kan het zijn dat WhatsApp Web meer vraagt van de accu in je smartphone. Dit omdat de berichten die je verstuurt en ontvangt niet -direct- via een server gaan, maar eerst alles alsnog via je toestel uitgewisseld wordt. Uiteraard zit er wel verschil in het aantal berichten dat er uitgewisseld wordt.
6. Nog niet alle mogelijkheden
Niet alle mogelijkheden die WhatsApp te bieden heeft kunnen gebruikt worden in WhatsApp Web. Zo is het niet mogelijk om filmpjes te sturen. Daarnaast kan je je profielfoto niet wijzigen in de webversie van WhatsApp en kan je wel deelnemen aan groepsgesprekken maar geen groepsgesprekken aanmaken. Ook kan je niet zien wie er allemaal je bericht in een groepsgesprek hebben gelezen.
Wat vind jij van de komst van WhatsApp Web? Heb je het vandaag -vaak- gebruikt? Of chat je alsnog via de applicatie zelf van WhatsApp? We horen het graag!
> Lees hier alles over WhatsApp Web
> 10 gratis apps om meer uit WhatsApp te halen