Trover is een foto-community gericht op de vakantiegangers en ontdekkingsreizigers. Trover heeft als het ware de uitstraling van Pinterest met de functionaliteit uit Foursquare. Met Trover kan je nieuwe plekken ontdekken voor bijvoorbeeld een nieuwe vakantiebestemming. De applicatie Trover nemen wij uitgebreid onder de loep in deze review.
Trover app
Trover is een applicatie waarmee je nieuwe inspiratie op kan doen voor een eventuele volgende vakantie. Voor het vinden van leuke plaatsen op de wereld hebben we al applicaties als Swarm (voorheen Foursquare), TripAdvisor, Yelp of andere diensten, nu is er Trover. Met Trover maak je deel uit van een online community wat de mooiste plekken op aarde visualiseert.
Vormgeving
De vormgeving van de applicatie Trover doet denken aan Pinterest. Daarnaast moeten we ook gelijk denken aan Instagram, hoewel het in Trover niet mogelijk is om filters toe te passen op foto’s. En dat laatste is misschien wel een groot voordeel van Trover. Hoevaak zien we niet vakantiekiekjes op Instagram verschijnen waarmee de realiteit eigenlijk verdraaid wordt met een Instagram-filter? Ikzelf maak er uiteraard ook deel van uit, om een foto net wat op te pimpen met een Instagram-filter, maar hierdoor kan Instagram toch niet helemaal gezien worden als een ideaal middel voor de ontdekkingsreiziger.
Bij het openen van Trover is te zien dat de applicatie drie verschillende tabbladen bevat. Het linker-tabblad bevat updates van mensen die je zelf volgt. Als je graag foto’s voorbij ziet komen die in Berlijn gemaakt zijn, dan kan je met een druk op de knop die persoon volgen. Deze pagina kan eigenlijk gezien worden als je timeline. Het tweede tabblad is de verkennen-pagina waar je inspiratie kan opdoen en alle foto’s kan bewonderen. Dit tabblad is onderverdeeld in eigen tabbladen.
In het tweede tabblad kan je nieuw geplaatste foto’s vinden, populaire foto’s bekijken, alle foto’s bekijken of een handmatige zoekopdracht uitvoeren. Tevens zijn er een aantal categorieën te vinden waar bijpassende foto’s te vinden zijn. De categorieën zijn bijvoorbeeld food, outdoor en art. Als je verder naar beneden scrollt in het overzicht met foto’s, zie je op hoeveel kilometer afstand de foto’s gemaakt zijn. Het lijkt hier te gaan om de loopafstand, waardoor je de applicatie ook handig tijdens een vakantie-wandeling kunt gebruiken.
Het derde tabblad geeft inzicht in je eigen profiel. Hier vind je de foto’s die je zelf geplaatst hebt, en vind je ook de lijsten die je gemaakt hebt terug. De interface in Trover is in juni 2014 met een grote update compleet veranderd, maar toch missen we het schuiven tussen tabbladen een beetje. De applicatie werkt wel erg stabiel en snel en hebben geen enkele bug gevonden in de app van Trover.
De drie puntjes in de applicatie onthullen nog een aantal mogelijkheden. Zo kan er gezocht worden naar vrienden die ook Trover gebruiken, kan je vrienden uitnodigen en kan je de nieuwe meldingen, ofwel notificaties inzien. Hier komen we toch een minpuntje tegen. De notificaties die je krijgt als bijvoorbeeld iemand je bedankt voor een foto of reageert op een foto, zijn niet uit te schakelen.
Trover: hoe werkt het?
Met Trover kan je via de Android-applicatie (of via de applicatie voor Apple iOS en de website) foto’s uploaden van vakantiebestemmingen. De witte zandstranden, oude stadjes, indrukwekkende bezienswaardigheden, al dit soort content kan je plaatsen op Trover. Met Trover kan je zowel eerder gemaakte foto’s plaatsen of live een foto maken en direct plaatsen. Bij het plaatsen van een foto, kies je vervolgens de juiste locatie op de kaart.
Jammer is dat als je achteraf (bij thuiskomst bijvoorbeeld) een foto wilt uploaden, je niet exact op de kaart de juiste locatie kunt aantikken. Je kan wel heel gericht zoeken, maar als je bijvoorbeeld het strand van het Texelse dorpje De Koog wilt, en niet het centrum van de stad, heb je een probleem. Wanneer je de plaats van de locatie hebt toegevoegd, krijg je bij de volgende stap de mogelijkheid om een precieze locatie te selecteren, of aan te maken. Maar de locatie-pin kan helaas niet op de door jou gekozen locatie gezet worden.
Bij het uploaden kan je nog kiezen of je je nieuw geplaatste foto gelijk wilt plaatsen op een sociaal netwerk. Tevens kan je je foto toevoegen aan een bepaalde lijst waaraan je andere foto’s kunt toevoegen. Anderen kunnen reageren op je geplaatste foto of je foto ‘liken’, hoewel het ‘liken’ op Trover een ander doel heeft. Wanneer je op Trover een foto ‘liked’ bedank je eigenlijk de fotograaf die de foto gemaakt heeft. Je ziet daarom niet net als bij Facebook ’11 mensen vinden dit leuk’ maar ’11 thanks’. Daarnaast kunnen andere gebruikers je foto ook aan een lijst toevoegen. Wat ik persoonlijk jammer vind aan Trover, is dat je geen lijsten (of discoveries zoals het op Trover heet) kunt volgen, enkel personen.
Beoordeling
Trover is een interessant medium wat niet overspoeld wordt met nutteloze selfie-foto’s of dergelijke, zoals dat wel het geval is bij Instagram en soms Foursquare. Trover is echt bedoeld voor de vakantieganger en de ontdekkingsreiziger. Trover is circa 4,1MB groot, is gratis te downloaden en bevat geen advertenties. Zeker het proberen waard!
Trover
-
7.2/10
-
7/10
-
6.9/10
-
7.8/10
-
7.5/10
Beoordeling
Pluspunten
- Ideaal voor de reiziger
- Weergave van afstand tot locatie waar foto genomen is
Minpunten
- Notificaties niet uit te schakelen
- Precieze locatie niet aan te geven
- Niet mogelijk om lijsten te volgen