Iedereen praat met elkaar door middel van verschillende berichtenservices. De meer bekende services zijn natuurlijk WhatsApp en Telegram, maar vandaag zal ik het gaan hebben over Slack. Dit kan gezien worden als een van de meer zakelijke georiënteerde berichtenservices. Het is vooral handig als je met een groter team werkt. Zo ben ik er namelijk ook achter gekomen.
Slack
Zoals ik net al had vermeld is deze app niet echt gericht op het gemiddelde publiek, al zou je Slack natuurlijk wel met een grotere groep vrienden kunnen gebruiken. De primaire rol van Slack is het bieden van gespreksruimte voor vaak een team die aan een project werken. Een reden waarom de app naar mijn mening enorm handig is, is dat je voor verschillende onderwerpen afzonderlijke gesprekken kan opzetten. Dus als er vaak off-topic gepraat wordt, dan maak je gewoon een off-topic chat aan en verwijs je ze naar deze plek voor het gesprek.
Nog een reden waarom deze dienst enorm handig is, is dat er van Slack op bijna elk OS wel een applicatie beschikbaar is. En als dat niet het geval is kan je Slack nog altijd via de browser gebruiken. Zo zit je niet met dat iemand het niet kan gebruiken omdat zijn of haar OS het niet ondersteunt.
Plug-ins en Trello
Als laatste heb je nog de integratie van verschillende plug-ins, waaronder een plug-in van het veel gebruikte Trello, een app waar ik later mijn blik op zal werpen. Helemaal als je deze app in de zakelijke zin zal gebruiken, of in mijn geval voor een blog is de integratie met Trello enorm handig. Zo kan je de toegevoegde kaarten in een bepaalde chat laten verschijnen zodat iedereen meteen weet van een nieuwe kaart.
Downloaden
De app is te downloaden in de Google Play Store, vaak krijg je van teamleden een link toegestuurd waarmee je een account kan aanmaken via de website van Slack. Mocht je zelf een team willen aanmaken, doe dit dan voordat je de app download via de website van Slack.