Ongeveer tien jaar geleden kwam Motorola met de introductie van de Motorola Milestone, een écht uitgebreide smartphone vol met mogelijkheden. We bespreken de Milestone in ‘De vergeten smartphone’.
Motorola Milestone
Voor de Motorola Milestone gaan we terug naar het jaar 2009. In dat jaar verscheen de nieuwe smartphone namelijk. Het was de Europese versie van de Motorola Droid, welke in de VS verscheen. Voor die tijd was de Milestone één van de meest uitgebreide smartphones dat er bestond. Dit met een geringe dikte van nog geen 14 millimeter.
Net als bijvoorbeeld de T-Mobile G1 was ook de Motorola Milestone voorzien van een volwaardig QWERTY-toetsenbord, welke achter het scherm vandaag geschoven kon worden. Daarnaast zat de navigatietoets. De Milestone werd gezien als een goede comeback in de smartphonemarkt. Leuk detail; net als bij verschillende andere toestellen werd de Motorola Milestone geleverd met een cd-rom, waarop de software stond zodat Windows ermee overweg kon.
De Motorola Milestone was uitgerust met een 3,7 inch display met een resolutie van 854 x 480 pixels. Uiteraard was dit een touchscreen beeldscherm. Vanuit de doos draaide de smartphone op Android 2.1 Eclair, waarbij later een update naar Android 2.2 Froyo beschikbaar kwam.
Aan boord was een 600 MHz single-core processor, 256MB aan werkgeheugen en 512MB aan opslagruimte. Dit kon dan wel weer uitgebreid worden met een geheugenkaart. De accucapaciteit van de Motorola kwam uit op 1400 mAh. Aan de achterzijde was de Milestone uitgerust met een 5 megapixel camera, terwijl een camera aan de voorzijde niet aanwezig was.
Concurrentie
Er was nogal wat concurrentie voor de Milestone op de markt. Denk hierbij aan de Nokia N97, maar ook de Windows Phone-telefoons van HTC (Touch Pro 2) en Samsung (OmniaPro). De Milestone moest zich vooral onderscheiden met Android als besturingssysteem. Hiervoor bood het natuurlijk toegang tot de bekende Google-diensten zoals destijds de Android Market; nu bekend als Play Store.
De Motorola Milestone verscheen weliswaar in Nederland, het toestel werd niet door Motorola zelf naar ons land verscheept. Hiervoor werd gebruik gemaakt van grijze import. De prijs van de voor die tijd erg uitgebreide smartphone kwam uit rond de 500 euro. In de onderstaande video worden de mooie dingen uit Android 2.X nog eens toegelicht.
Motorola Milestone samengevat in 5 punten:
- Erg uitgebreide smartphone
- Uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord
- 3,7 inch beeldscherm
- Geleverd met Android 2.1
- Geen front-camera