Tegelijkertijd met de OnePlus 7T werd de 7T Pro geïntroduceerd; een krachtiger model voor de veeleisende gebruiker. Is de Pro-variant het toestel dat je moet hebben? Wij hebben het getest en ons oordeel lees je in deze OnePlus 7T Pro review.
OnePlus 7T Pro review
Naast de 7T werd door OnePlus ook de 7T Pro geïntroduceerd, met nagenoeg dezelfde specificaties. Lees ons oordeel over dit toestel in onze OnePlus 7T review. Toch zijn er wel verschillen te vinden als je goed kijkt. Het scherm is iets groter, de batterijcapaciteit is een fractie groter en je krijgt wat meer opslagruimte. Weet deze variant ons wel te overtuigen? Laten we eerst het verkooppakket eens bekijken.
Verkooppakket
Het verkooppakket van de OnePlus 7T Pro bestaat uit onder andere uit het toestel zelf, maar natuurlijk ook de WARP-charge adapter en USB Type-C laadkabel. Verder vinden we in de langwerpige rode OnePlus-doos nog een rits aan documentatie. Een plastic cover om je toestel te beschermen is eveneens meegeleverd.
Design en interface
De OnePlus 7T Pro mag dan iets groter zijn, hij voelt net zo degelijk aan als de 7T. Het toestel heeft geen notch maar gewoon een groot scherm dat aan beide zijden afloopt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het toestel vrij groot is als je deze in je broekzak steekt. Aan de achterzijde vinden we een fraaie blauwe kleur waardoor ook dit toestel stijlvol en fris oogt.
Aan de linkerkant zijn de volumetoetsen geplaatst aan de rechterzijde vinden we de slider waarmee je het toestel gemakkelijk op stil of trillen kunt zetten. Ook vinden we daaronder de aan- en uitknop. Aan de onderzijde van de 7T Pro is de USB aansluiting te vinden. Aan de bovenzijde is de pop-up camera te vinden. Op verzoek zal deze omhoog springen, bijvoorbeeld voor het maken van een selfie of het ontgrendelen van je telefoon.
Interface
Op de 7T Pro vinden we OxygenOS 10 wat een Android 10 variant is met een aantal extra functionaliteiten. Je vindt in het instellingenmenu van de telefoon een aantal interessante instellingen waarmee je de vormgeving op de telefoon kunt aanpassen. Prefereer je een donker thema op je toestel dan heb je dit in een handomdraai geregeld. Maar ook icoontjes en de weergave van de batterij zijn aan te passen.
Apps komen netjes in de app lade te staan die je apps standaard op alfabetische volgorde sorteert. Bovenin vind je een zoekbalk waarmee je snel door je apps kunt zoeken als je er veel op je telefoon hebt staan. Op het meest linker tabblad van je startscherm vind je een scherm van OnePlus met daarop handige widgets en ook een overzicht van recent gebruikte apps.
Wanneer je het prettig vindt om met gebaren navigatie te werken dan ben je bij OnePlus aan het juiste adres. Met gebaren navigatie worden de standaard knoppen van Android vervangen door het vegen op het scherm. Bij het instellingenscherm wordt duidelijk verteld hoe deze manier in zijn werk gaat. Het kan even wennen zijn om met deze manier van navigeren te werken.
Communicatie: bellen, internetten en netwerken
Telefoneren is geen enkel probleem met de OnePlus 7T Pro. Je kunt met dit toestel gebruik maken van een tweede nano-simkaart om op meerdere nummers tegelijk bereikbaar zijn. De geluidskwaliteit is zeer goed, zeker wanneer je gebruik kunt maken van de VoLTE techniek. Ook voor het chatten is deze telefoon zeer geschikt, het scherm is groot genoeg om er veel tekst op kwijt te kunnen.
Browsen kan bijvoorbeeld met de Chrome browser van Google, maar ook andere browsers kunnen via de Play Store geïnstalleerd worden. Qua ondersteuning vinden we onder andere 4G en 5GHz WiFi op het toestel terug. Maar ook het al wat oudere 2G en 3G en 2.4GHz WiFi worden ondersteund. Verder kan je op het toestel ook NFC en Bluetooth 5.0 vinden.
Qua sensoren vinden we in het toestel naast een vingerafdrukscanner een Accelerometer, Elektronisch kompas, Gyroscoop, Ambient Light Sensor, Proximity Sensor, Laser Sensor. Verder kan je je locatie altijd bepalen middels de ingebouwde GPS ondersteuning.
Multimedia: muziek en film
Voor multimedia fanaten zal de OnePlus 7T Pro voldoende entertainment kunnen bieden. Tijdens de testperiode hebben we het toestel veelvuldig gebruikt voor het luisteren van muziek, met én zonder headset. De dubbele luidsprekers leveren een mooi geluid en via een headset met AptX ondersteuning is dat geluid misschien nog wel mooier, al is dat natuurlijk wel afhankelijk van de gebruikte headset.
Het 6,67 inch scherm is nog net iets groter dan de 7T en is tevens een van het type AMOLED. Het gebogen glas geeft een modern maar strak uiterlijk aan het toestel. Met het kijken van content via Netflix heb je hier geen last van en je hoeft ook niet bang te zijn dat je constant het scherm aanraakt op de randen. De kleurweergave van het AMOLED display is goed net als de kijkhoeken en de helderheid van het scherm. Het scherm voelt extra vloeiend aan door de 90Hz verversingssnelheid.
Camera: foto en video
Aan de achterzijde vinden we de triple camera setup van de OnePlus 7T Pro. OnePlus maakt gebruik van een Sony sensor die 48 megapixels af kan leveren. Aangevuld met een 8 megapixel telefoto lens en een 16 megapixel ultra groothoeklens. De hoofdsensor is zeer lichtgevoelig voor een smartphone met een f-getal van f/1.6. Met de Pro-variant kan je objecten nog dichterbij halen met een optische zoom van 3x. Bij optische zoom heb je geen last van kwaliteitsverlies tijdens het inzoomen.
Qua beeldkwaliteit zien we ten opzichte van de OnePlus 7T eigenlijk geen verschillen. De foto’s zijn fraai van kleur en detailrijk overdag. In de avond en nacht zien we dat OnePlus zijn camera een upgrade heeft gegeven.
Je kunt in de camera app diverse modi vinden om de beste shots te maken, wil je complete controle over de instellingen dan kan je het beste de pro-modus starten. In een aantal gevallen wil dat nog wel eens een beter plaatje opleveren. Met de ultragroothoek lens leg je een prachtige brede plaat vast, handig als je veel landschapsfotografie doet!
Op het toestel vinden we ook de OnePlus Galerij-app met een handige functies zoals een kaart waarop je al je foto locaties kunt zien. Ben je benieuwd naar de foto’s die we met dit toestel hebben geschoten? Bekijk dan het OnePlus 7T Pro album.
Front-camera
De pop-up camera is iets minder lichtgevoelig dan de hoofdsensor aan de achterzijde maar is ruim voldoende voor het maken van een goede selfie. Het cameraatje springt snel omhoog om de actie vast te leggen. Kwalitatief zien de gemaakte foto’s er goed uit en kun je deze zonder schaamte delen met je vrienden.
Video-camera
Met de OnePlus 7T Pro kan je in 4K beeldmateriaal vastleggen in 30 of 60 frames per seconde. Wil je een super slow motion shot dan kan dat ook in verschillende snelheden; 480 of 960 fps in 720P en 240 fps in 1080P. Ook kan je de telefoon gebruiken om een time lapse vast te leggen. Beeld technisch ziet het videomateriaal er goed uit, ook als we dat op een wat groter scherm bekijken.
Overige mogelijkheden
Je kunt smartphones tegenwoordig op verschillende manieren beveiligen tegen ongewenste kijkers. Bijvoorbeeld met de vingerafdrukscanner, die in het scherm is verwerkt van de OnePlus 7T Pro. Deze werkt snel en registreert consequent onze vingerafdrukken goed. Een andere manier van ontgrendelen is gezichtsherkenning. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de pop-up camera die kort uitschuift om je gezicht te herkennen.
Fijn is dat deze feature ook in donkere omgevingen goed lijkt te werken. OnePlus heeft daarbij ook als optie dat mocht het niet lukken om je gezicht te herkennen dat het scherm extra licht kan geven om een tweede poging te wagen.
Prettig aan OnePlus is dat het de hoeveelheid bloatware tot een minimum beperkt is gebleven. Daarmee heb je meteen alle vrijheid om het toestel te gebruiken zoals jij dat wilt.
Prestaties: accu, snelheid en geheugen
De OnePlus 7T Pro beschikt over een grotere accu ten opzichte van de 7T. Van de 7T werden we niet enthousiast van de scherm-aan-tijd. Bij de 7T Pro is dat een ander verhaal want op dit toestel persen we met hetzelfde gebruikspatroon er 5,5 uur aan schermtijd uit. Het verschil in capaciteit tussen de 7T (3800 mAh) en de 7T Pro (4085 mAh) is klein en in theorie zouden deze scores niet zo uit elkaar mogen liggen. Wel heeft OnePlus onlangs een update uitgerold voor de 7T, waarbij de accuduur verbeterd zou moeten zijn.
Ook op dit toestel zijn de prestaties uitstekend, we merken geen vertraging of haperingen in de interface. Niet bij normaal gebruik en niet bij het gebruik van intensieve games en apps. Onder de motorkap is daarvoor dan ook de Snapdragon 855+ aanwezig met 8 gigabyte werkgeheugen. Qua opslagcapaciteit zal je ook voldoende hebben aan 256GB.
Tijdens de testperiode hebben we voor de OnePlus 7T Pro in ieder geval één update ontvangen. Daarmee beschikt het toestel over de oktober 2019 update van Android. OnePlus update haar toestellen regelmatig, maar niet maandelijks.
Beoordeling
De OnePlus 7T Pro is op een aantal vlakken zeker een verbetering ten opzichte van de 7T. Zo is de accuduur vreemd genoeg dubbel zo goed en krijg je met de Pro variant ook een extra niveau voor optische zoom en extra opslagruimte. Als wij moesten kiezen dan zouden we toch voor de Pro variant gaan daar deze toch net dat beetje extra geeft wat je van een telefoon mag verwachten.
De verschillen met de OnePlus 7 Pro, de voorganger van dit toestel, zijn wel minder groot. De verbeteringen tussen deze modellen lijken zich vooral te richten op de hogere helderheid van het scherm en de camera die net wat verder verfijnd is. Daarnaast is er ook de snellere processor, al zullen de verschillen tussen die twee voor de meeste gebruikers niet opvallen.
De OnePlus 7T Pro kan gekocht worden bij: Coolblue, T-Mobile, Belsimpel en OnePlus.
OnePlus 7T Pro
-
9/10
-
9/10
-
8.5/10
-
8.8/10
-
8.5/10
-
8.5/10
Beoordeling
Pluspunten
- 90Hz AMOLED display
- WARP snelladen
- Camera beter dan eerder OnePlus toestellen
- 3x optische zoom
- Up-to-date Android 10
- Gezichtsontgrendeling
- Beschermhoesje meegeleverd
Minpunten
- Geen maandelijkse updates
- Geen converter kabeltje voor “oude” headphones