OnePlus heeft eindelijk haar langverwachte nieuwe 7-serie aangekondigd. De OnePlus 7-serie bestaat uit de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro. Die laatste is voorzien van een pop-up camera. We zetten alle details van de aankondiging op een rijtje. Ook is er de nieuwe OnePlus Bullets Wireless 2 headset.
OnePlus 7 aankondiging
Zojuist heeft het Chinese OnePlus haar nieuwe zevende generatie smartphones laten zien. Dit keer niet één toestel, maar twee devices. Het gaat om de OnePlus 7 Pro en de OnePlus 7. We hebben in de afgelopen weken al veel gehoord en gezien over en van de twee toestellen, maar nu hebben we de details voor je op een rij.
Naar eigen zeggen heeft de fabrikant weer goed geluisterd naar de feedback uit de community waardoor de toestellen nog beter zijn. Eerder werd al duidelijk dat de 7 Pro een betere vibratiemotor (bijvoorbeeld voor trillen tijdens oproepen) krijgt. Dit is te merken aan meerdere trilling-niveaus en zonder vertraging; wat weer van pas komt bij het spelen van games.
Ook een alert-slider blijft aanwezig op de toestellen. Beide smartphones zijn voorzien van de nieuwe Snapdragon 855 octa-core processor; een high-end SoC die alles zonder problemen moet bijhouden.
Vingerafdrukscanner
De focus komt vooral te liggen op het meest uitgebreide toestel; de OnePlus 7 Pro. De OnePlus 7 is vooral een verbeterde variant op de OnePlus 6T, welke vorig jaar uitgebracht werd door de fabrikant. Zowel bij de 7 als bij de 7 Pro zit de vingerafdrukscanner in het scherm geïntegreerd. Deze kent nu wel een verbeterde herkenning van de vingers, zodat de vingerafdruk sneller gedetecteerd zal worden.
Dit is te danken aan een nieuwe camerasensor en nieuwe algoritmen. De ontgrendelingstijd bedraagt slechts 0,21 seconden. Er kan ook gebruik gemaakt worden van gezichtsherkenning.
RAM Boost, UFS 3.0 en Dolby Atmos
Een nieuwe functie die we terugvinden op allebei de telefoons is RAM Boost. Dit is een intelligente oplossing, waarbij het beschikbare werkgeheugen toegekend wordt aan geheugenintensieve applicaties. Applicaties blijven zonder dat het invloed heeft op de accuduur, standby staan op de achtergrond. Hierdoor starten games (en apps) veel sneller op en kun je sneller aan de slag met die toepassing.
Dankzij de aanwezigheid van UFS 3.0 gaat het opslaan van documenten, foto’s en dergelijke nog vele malen sneller. Deze ondersteuning vinden we terug op de OnePlus 7 Pro. Ook het laden van bestanden gaat dankzij deze ontwikkeling vele malen sneller. Alles draait om de verbetering van de snelheid.
De geluidskwaliteit moet ook veel verder verbeterd zijn. Zowel de OnePlus 7 als de 7 Pro krijgen Dolby Atmos stereospeakers mee. Een 3,5 millimeter aansluiting voor een headset is niet aanwezig, maar daar heeft OnePlus wat anders op bedacht; daar komen we later in dit artikel op.
OnePlus 7 Pro
De OnePlus 7 Pro is de meest uitgebreide smartphone. Aan de voorzijde is het toestel voorzien van een 6,67 inch AMOLED-beeldscherm met ondersteuning voor HDR10+. Deze werd eerder al beloond met de A+ rating van DisplayMate voor het beste smartphonescherm. De resolutie is QHD+ en loopt door aan de zijkanten. Tevens is er een speciale functie die de zijkanten laat oplichten als je een nieuwe melding hebt.
Opvallend is ook dat dit een 90 Hz scherm is. Dit betekent dat het scherm 90 keer per seconde wordt vernieuwd, wat zorgt voor een indrukwekkende schermervaring. Dit zie je niet alleen bij het scrollen door bijvoorbeeld tekst, wat veel vloeiender verloopt, maar ook bij het spelen van games heeft dit absolute voordelen.
Omdat er geen notch of punch-hole aanwezig is, heb je de hele voorzijde als scherm, met dunne randen. De details van het scherm komen goed tot hun recht dankzij de 516 pixels per inch. De beeldverhouding van de OnePlus 7 Pro bedraagt 19,5:9.
Aan de bovenzijde is de smartphone voorzien van een pop-up camera. Deze schuift uit aan de bovenkant van de telefoon. Deze is getest op meer dan 300.000 bewegingen. Dit komt neer op iedere dag, 150 keer per dag, gedurende vijf jaar. Tevens is deze bedekt met saffierglas voor meer degelijkheid. Wanneer de telefoon uit je handen glijdt, registreert een sensor dat en wordt de pop-up camera automatisch ingeschoven.
De OnePlus 7 Pro heeft een triple-camera aan de achterkant. Deze levert een 48MP sensor (met optische beeldstabilisatie, f/1.6), 8MP telelens (78mm – f/2.4 – OIS) en 16 megapixel groothoeklens (117 graden, f/2.2). Daarbij is er een drievoudig autofocussysteem bestaande uit PDAF, CAF en Laser autofocus. Voor nachtfoto’s kun je gebruik maken van de verbeterde Nightscape modus.
Voor de gamers zijn er verschillende extra verbeteringen zoals een speciaal koelingssysteem die de telefoon koel houdt tijdens het gamen. Ook kun je met de Screen Recorder direct opnames maken van je spel en live commentaar toevoegen. Ook is er de Fnatic-modus die zorgt voor een geoptimaliseerde GPU en CPU-kracht.
OnePlus levert de OnePlus 7 Pro met maximaal 12GB RAM. Tevens is er een 4000 mAh accu welke dankzij Warp Charge 30 in 20 minuten tijd van 0 naar 50 procent oplaadt. Draadloos opladen is niet op het toestel aanwezig.
OnePlus 7
De OnePlus 7 wordt aan de voorzijde voorzien van een 6,41 inch AMOLED beeldscherm, welke van een notch is voorzien. Hierin zit de 16 megapixel front-camera. De telefoon heeft een 3700 mAh accu en krijgt een dual-camera aan de achterzijde. Dit betekent een 48MP Sony-sensor met een diafragma van f/1.7, OIS en EIS. De tweede camera telt 5 megapixel.
Ook de OnePlus 7 is voorzien van de Snapdragon 855, RAM Boost, stereo-speakers, verbeterde vingerafdrukscanner en UFS 3.0. Het toestel komt beschikbaar met 6GB RAM en 128GB opslagruimte, of 8GB RAM en 256GB opslagruimte.
OnePlus Bullets Wireless 2
Er is ook een nieuwe draadloze headset aangekondigd door het bedrijf; de OnePlus Bullets Wireless 2. Deze levert een nog betere geluidservaring, dankzij nieuwe technologieën. Dit zorgt voor een betere midden- en bass-weergave en meer details met betere helderheid.
Er is Warp Charge ondersteuning, waarbij je met tien minuten laden, je weer 10 uur lang muziek kunt luisteren. Bij volledig opladen kun je 14 uur naar je favoriete muziek luisteren. Er is 24-bits hi-res audio ondersteuning, net als aptX HD en Bluetooth 5.0. De Bullets werken niet alleen met OnePlus-devices.
Met de Quick Switch knop schakel je direct tussen twee gekoppelde apparaten; bijvoorbeeld je (OnePlus) smartphone en je laptop. Dankzij Magnetic Control kun je eenvoudig pauzeren en afspelen. Hiervoor hoef je ze alleen maar tegen elkaar aan te klikken.
Een andere functie is Zen Mode. Hiermee kun je voor twintig minuten je even op iets anders focussen, en worden notificaties en dergelijke gedempt.
De smartphones komen op de markt met Android 9 Pie, samen met OxygenOS. OnePlus garandeert twee jaar lang Android-updates en drie jaar lang beveiligingsupdates. Ook maakt de OnePlus 7 Pro deel uit van het betaprogramma van Android Q.
Prijzen en beschikbaarheid
Dan is er nog aardig wat verschil in configuraties, prijzen en beschikbaarheid. De OnePlus 7 komt in juni op de markt, in één kleur; Mirror Gray. Voor 6GB/128GB betaal je 559 euro, voor 8GB/256GB kost dat 609 euro.
De OnePlus 7 Pro komt in verschillende configuraties beschikbaar, en niet alle kleuren zijn met elke geheugenvorm beschikbaar. Dit hebben we voor je hieronder op een rij gezet. Overigens komt er ook een 5G-versie van de Pro op de markt, maar alleen in Finland en het Verenigd Koninkrijk. Deze komt niet naar Nederland en België.
- OnePlus 7 Pro – 6GB / 128GB – Mirror Gray – 709 euro
- OnePlus 7 Pro – 8GB / 256GB – Mirror Gray, Almond, Nebula Blue – 759 euro
- OnePlus 7 Pro – 12GB / 256GB – Nebula Blue – 829 euro
OnePlus geeft een beschikbaarheid op van de OnePlus 7 Pro voor 21 mei; dat is dus een weekje wachten. Echter komt de Almond-kleur in juni pas op de markt. Je kunt tijdens het pop-up event in Rotterdam het toestel al aanschaffen vanaf 18 mei. De Bullets Wireless 2 komen ook vanaf 21 mei beschikbaar in het zwart, voor 99 euro.
De telefoons komen beschikbaar bij T-Mobile, OnePlus en Belsimpel.