Als je denkt aan een high-end smartphone denk je als eerst waarschijnlijk aan Samsung en Apple. Toch is LG al jarenlang actief in dit segment en als opvolger voor de LG G6 staat nu de LG G7 ThinQ klaar. Een toestel dat voorzien is van een waslijst aan mogelijkheden. Is de LG G7 ThinQ dé smartphone die je moet hebben? Je leest het in onze uitgebreide LG G7 ThinQ review.
LG G7 ThinQ review
De LG G7 ThinQ is de opvolger van de LG G6 die vorig jaar werd gepresenteerd. LG heeft in het afgelopen jaar opvallende uitspraken gedaan. Zo wil het niet meer steevast ieder jaar een high-end smartphone uitbrengen als het toestel op dat moment gewoon nog voldoet. Een interessante ontwikkeling.
LG kwam relatief laat met de aankondiging van het nieuwe high-end toestel. De Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy S9 en Sony Xperia XZ2 waren al aangekondigd en inmiddels ook al een tijdje verkrijgbaar. Maar de laatste hoeven niet altijd de slechtste te zijn. Wij bespreken de telefoon in de LG G7 ThinQ review.
Verkooppakket
De LG G7 ThinQ heeft de toevoeging ‘ThinQ’ meegekregen omdat het hier gaat om een ‘slim’ toestel, waarbij alles draait om Ai (kunstmatige intelligentie) en slimme functies. Overigens benadrukt LG dat we het uit moeten spreken als ‘Tinkjoe’ en niet als ‘tink’. Het beeldmerk pronkt ook op de rechthoekige doos van het toestel. In de verpakking zien we het toestel zelf, een pinnetje voor de simkaart, USB-C kabel, adapter en een headset. Tot slot is ook een poetsdoekje aanwezig om vette vingers van het toestel te vegen.
Design en interface
Wat direct opvalt bij de LG G7 is dat het toestel vrij groot is. Dit komt natuurlijk mede door het 6,1 inch IPS LCD-display met een beeldverhouding van 19,5:9 en een resolutie van 3120 x 1440 pixels. Het is apart te zien dat LG niet voor een OLED-display kiest, iets wat volgens de fabrikant zelf veel voordelen heeft. Dit type scherm zagen we ook terug bij de LG V30. Echter vind ik dit persoonlijk geen groot probleem; het LCD-beeldscherm van de G7 is van hoge kwaliteit.
Een key-feature bij de G7 is het zogenoemde Super Bright Display. Hiermee belooft LG een nog fellere maximale helderheid, en wel van 1000 nits. Dit getal zegt iets over de helderheid van het beeldscherm. Bij de V30 ligt dit op 616 nits, bij de G6 op 564 nits. De Super Bright Display-functie kan manueel ingeschakeld worden, maar ook door de sensoren automatisch geactiveerd worden. Overigens belooft LG dat het niet van overduidelijke invloed hoeft te zijn in het uithoudingsvermogen.
Als we kijken naar de helderheid van de LG G7, dan zit het hiermee helemaal goed. Ook op zonovergoten dagen, waarvan we er toch al een aantal hebben gehad in de afgelopen weken, is het scherm uitstekend af te lezen. Ook de verhoogde helderheid heeft toegevoegde waarde want hierdoor kun je gewoon je teksten lezen en spelletjes spelen terwijl je ondertussen lekker bruin ligt te worden. De minimale helderheid is voldoende.
Net als verschillende andere fabrikanten zien we ook bij de G7 van LG een notch; een inkeping aan de bovenzijde van de telefoon. Hier is ruimte gelaten voor de 8 megapixel front-camera; net als de luidspreker en de sensoren. Een pluspunt is dat LG ervoor heeft gekozen de LED-notificatie terug te brengen. Deze hebben we bij de G6 moeten missen.
Waar bij de LG G6 de dual-camera aan de achterkant in horizontale opstelling zat, is dat bij de G7 ThinQ in verticale opstelling. LG kiest voor twee sensoren van 16 megapixel. Daarnaast zitten de LED-flitser en bijvoorbeeld de sensor voor de laser-autofocus. De vingerafdrukscanner bevindt zich onder de camera. Ook het beeldmerk van de LG G7 ThinQ is aanwezig. Hoewel de G7 uit glas gemaakt is, voelt het toestel aan de achterkant erg plastic. Dit komt door de Gorilla Glass laag, die het toestel meer moet beschermen tegen onheil van buitenaf.
Bij de LG G7 ThinQ is bovenaan ruimte gelaten voor het simkaartslot en tevens slot voor een geheugenkaart. Aan de onderzijde zien we (gelukkig) de 3,5 millimeter aansluiting en ook vind je hier de speaker en de USB Type-C poort. Aan de linkerkant is een aparte toets geplaatst om Google Assistant te starten, de assistent van Google. Hier komen we later in de LG G7 review op terug. Ook de volumetoetsen zijn links geplaatst. Rechts is enkel de power-button te vinden. Bij de voorloper van de G7 was deze button nog verwerkt in de vingerafdrukscanner, die je dus in kon drukken.
Interface
De interface van de LG G7 is zoals we die van LG gewend zijn. Het toestel zelf draait op Android 8.0 Oreo en op moment van schrijven is beveiligingsupdate mei 2018 meegeleverd. Jammer dat de telefoon niet gelijk vanuit de doos op 8.1 draait. We hopen erg dat LG deze keer wel het updatebeleid doorpakt; de G6 loopt altijd nog achter in vergelijking met de concurrenten in hetzelfde segment. Toch heeft LG verschillende extra’s te bieden waarmee het gebruiksgemak verhoogd wordt.
Als eerst is er het Always On Display. Meldingen en notificaties zie je, net als de tijd en datum, direct op het scherm verschijnen. De vormgeving hiervan kun je naar eigen wens aanpassen. Een andere functie is natuurlijk de ‘notch’. De inkeping bovenaan het scherm. Deze wordt overigens door LG ‘Second Screen’ genoemd. Een rare naam, want het is in feite gewoon geen tweede scherm. Je kunt er in de instellingen voor kiezen om de notch softwarematig uit te schakelen. Het is tevens mogelijk om de kleuren van de statusbalk aan te passen of te kiezen voor kleureffecten.
Ontgrendelen
LG heeft de G7 ThinQ ook weer van extra’s voorzien in de vorm van ontgrendeling. Het ontgrendelen van de smartphone kan op verschillende manieren. Je kunt hiervoor gezichtsherkenning gebruiken; zodra je het toestel oppakt kan gescand worden; dit werkt prima. Met spraakherkenning kun je een commando verzinnen en uitspreken, waarmee het toestel ontgrendeld wordt. Dit werkt goed en kan best eens handig zijn!
Daarnaast kan de vingerafdrukscanner gebruikt worden, maar het is ook mogelijk om Knock On te gebruiken. Hiervoor hoef je enkel twee tikken op het scherm te geven, en het scherm licht op. Op dezelfde manier kun je het toestel weer vergrendelen.
Het menu met je apps is gemakkelijk te openen door op het homescreen van beneden naar boven te vegen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een icoontje naar de app drawer. Door op het homescreen van boven naar beneden te vegen, krijg je een overzicht met meest benaderde contacten, gesprekken/mailtjes, meest gebruikte apps en recente activiteiten uit bijvoorbeeld Chrome en Google Maps.
In het menu met instellingen vind je nog een aantal extra opties om de instellingen naar eigen hand te zetten. Bij schermkleur kun je de stand, kleurtemperatuur en RGB-niveaus aanpassen. De LG G7 ThinQ heeft verder de mogelijkheid het lettertype, de schermresolutie, thema of comfortabele modus aan te passen. Net als bij de V30 is de Floating Bar aanwezig waarbij je aan de zijkant van het scherm extra opties krijgt.
Communicatie: bellen, internetten en netwerken
De LG G7 ThinQ is uiteraard ook prima geschikt om mee te bellen. De smartphone heeft ondersteuning voor alle gangbare netwerken; zowel 4G als 2G en 3G. Op de belkwaliteit hebben we weinig aan te merken. De gesprekskwaliteit is prima en het volume kan zeker hard genoeg. Wat opvalt is dat de trilling van de trilmotor ook hard kan. Niet te hard dat het irritant wordt, maar precies goed. Ook het typen van berichten gaat zoals het zou moeten. Voor de berichten heeft LG de Android Berichten-app gebruikt.
Internetten kan via de Chrome-browser; dit is geen onbekend terrein voor veel gebruikers. De werking is daarmee dan ook helemaal hetzelfde. Internetten kan natuurlijk niet alleen via het mobiele netwerk, maar ook via WiFi. Zoals we van een high-end smartphone mogen verwachten wordt zowel de 2.4 GHz band als de 5 GHz band ondersteund door de LG G7.
Qua connectiviteit en sensoren zit het helemaal snor bij het toestel. Er is Bluetooth en alle nodige sensoren en natuurlijk het kompas is aanwezig bij de LG G7 ThinQ. De smartphone is ook uitgerust met NFC. Vanuit het menu met instellingen heb je toegang tot de bekende opties in Android; zoals het opzetten van een VPN, MirrorLink, tethering en meer.
Multimedia: muziek en film
Als we kijken naar multimedia op de nieuwe smartphone van LG, dan is de LG G7 van alle gemakken voorzien. Dankzij DTS:X 3D Surround Sound wordt een nog betere geluidservaring geboden en kun je hierbij gebruik maken van een geavanceerde equalizer. Daarbij is er ook ondersteuning voor Hi-Fi Quad DAC. Beide zijn functies die de geluidskwaliteit via de headset moeten verbeteren.
Bijzonder aan de LG G7 ThinQ is de speaker. Nee, de G7 heeft geen stereo-speakers, maar zo gedraagt de speaker zich wel. Aan de binnenkant van de smartphone wordt ruimte gebruikt als resonantiekamer. Dit zorgt ervoor dat er een sterkere bass en krachtiger geluid uit de speaker aan de onderkant komt. Echter is dit voornamelijk het geval wanneer de G7 op een vlakke ondergrond wordt gelegd, zoals een tafel. De trillingen van het toestel zorgen namelijk voor dat extra effect.
Geluidskwaliteit
De geluidskwaliteit is absoluut dik in orde bij het toestel. Het volume kan ook zeker hard genoeg. Een kanttekening daarbij is wel, dat door de toepassing van Boombox, het toestel erg trilt tijdens het beluisteren van muziek. Als je het toestel in je handen houdt, is het vrij begrijpelijk dat dit niet altijd even prettig is. De Boombox-feature kan niet uitgeschakeld worden. Wel zijn de trillingen minder als je het volume lager hebt.
We zijn blij dat LG de G7 gewoon weer heeft voorzien van een 3,5 millimeter aansluiting voor een koptelefoon. We zien helaas steeds vaker dat fabrikanten deze nuttige poort weglaten en dat je voor een headset de USB-C poort moet gebruiken. Dit heeft dan als nadeel dat je niet tegelijkertijd het toestel op kunt laden. De geluidskwaliteit van de meegeleverde headset is prima en de dopjes zitten goed in de oren.
Beeld
Het beeldscherm van de LG G7 ThinQ mag ook niet vergeten worden; hier gebeurt het natuurlijk allemaal op. De beeldkwaliteit is van hoge kwaliteit en de verhoogde helderheid is van toegevoegde waarde, het scherm is er immers veel beter door afleesbaar. Maar ook zonder de verhoogde helderheid is het scherm prima af te lezen op zonnige dagen. Ideaal, als je tijdens het picknicken een filmpje wilt kijken.
Ondanks dat de smartphone geen OLED-beeldscherm heeft, is het IPS LCD display prima om naar te kijken. Beelden zijn rijk aan kleur, hebben een goede doortekening en zijn voorzien van een goede verzadiging. Bij instellingen kun je eventueel nog de kleurbalans en kleurtemperatuur aanpassen.
Extra’s
LG is één van de weinige fabrikanten die hun smartphone nog voorziet van een FM-radio. Dat zien we graag! De G7 heeft ook een FM-radio aan boord, en zoals gewend werkt een headset hierbij als antenne. Het is niet mogelijk om DAB+ te ontvangen op de smartphone. Deze ontwikkeling lijken fabrikanten nog niet echt aangegrepen te hebben. LG heeft in het verleden eens een smartphone uitgebracht met DAB+, maar daar bleef het tot beperkt.
De LG G7 heeft nog een aantal extra opties. Je kunt middels DLNA media-inhoud delen met andere apparaten (Mediaserver). Tevens kan vanaf de G7 het scherm en geluid gedeeld worden met televisies die ondersteuning hebben voor het delen van de inhoud. We kunnen stellen dat de LG G7 alles in huis heeft om te genieten van je multimedia.
Camera: foto’s en video’s
De camerakwaliteit van LG toestellen is altijd wel een positief onderdeel in de afgelopen reviews geweest. De LG G7 ThinQ is aan de achterkant uitgerust met een dual-camera. Beide sensoren tellen 16 megapixel en hebben een vast diafragma van f/1.9-f/1.6. Daarbij is er PDAF (laser) autofocus, een LED-flitser en natuurlijk Ai Cam. Hier komen we zo meteen op terug.
De camera-app is vrij overzichtelijk te noemen, maar start niet altijd even snel op. Aan de zijkant kun je schakelen tussen een andere modus, effecten en instellingen. Tevens vind je boven de sluitertoets nog een aantal extra opties.
Aan de achterkant is de tweede sensor de wide-angle lens. Hiermee kun je dus een groothoekfoto maken waarbij je geen stap hoeft te verzetten en toch meer op beeld kunt krijgen. Deze feature zagen we ook bij eerdere LG-toestellen en kan in verschillende situaties zeker van pas komen. Houd er wel rekening mee dat de randen kunnen vervormen, iets wat normaal is bij dit type lens.
Ai Cam
Er is integratie van Google Lens waarbij je objecten kunt vastleggen en Google laten herkennen wat voor een object dit is. Lens ziet een ventilator aan voor ‘beeldhouwkunst’. In Nederland is Google Lens niet van toegevoegde waarde, omdat de functionaliteit nog niet overweg kan met de Nederlandse taal.
Met Ai Cam kan ook aanvullende informatie verkregen worden over objecten. Echter werkt dit maar matig. Ai Cam scoort ook niet heel veel meer punten dan Lens. Je richt de camera op een object waarbij je trefwoorden krijgt te zien die erbij passen. Dit werkt lang niet vlekkeloos; een fiets op een bospad wordt herkend als sneeuw en bij een leeg glas thee zien we vreemd genoeg het woord ‘Spinazie’ als trefwoord.
Ik zie zelf geen enkele toegevoegde waarde op dit moment in deze features. Waar AI Cam wel nuttig voor kan zijn is dat de intelligentie ervan gebruikt wordt voor het aanpassen van de instellingen wat moet resulteren in betere foto’s.
Fotokwaliteit
Belangrijker is de fotokwaliteit van de camera van de G7. We hebben in verschillende situaties foto’s gemaakt met het nieuwe toestel van LG. De resultaten zijn over het algemeen goed. De doortekening is goed en de kleuren zijn trouw aan de werkelijkheid. Toch merken we dat beelden lang niet altijd even scherp zijn, iets wat we toch wel opvallend vinden. Daarbij lijkt de G7 ThinQ in sommige situaties wel moeite te hebben met de verzadiging. De camera presteert veel wisselender dan bij de G6 het geval was.
Ook in de avonduren hebben we de camera van de G7 ThinQ uitvoerig getest. We komen tot de conclusie dat de camera op de automatische stand al snel een te hoge ISO-waarde pakt. Het gevolg hiervan is dat er een overbodige hoeveelheid ruis over de foto ligt. Daarbij is de foto in dergelijke omstandigheden niet altijd scherp. We hadden dit echt beter verwacht van LG, en al helemaal voor deze prijs, dit is gewoon slecht. Op de handmatige stand kun je met wat instellen wel een betere fotokwaliteit krijgen, al zal niet iedere gebruiker hier mee willen stoeien.
Wil je de tientallen foto’s bekijken die we onder verschillende omstandigheden met de G7 gemaakt hebben? Bekijk ons fotoalbum via deze link.
Camera LG G6 vs. LG G7
We hebben de camera van de G7 ook een aantal keer vergeleken met die van zijn voorganger, de LG G6. Dit hebben we gedaan in de automatische stand. We zien dat de LG G7 de kleuren wat echter vastlegt en de kwaliteit doorgaans iets beter is. Echter, als je de G6 zonder vergelijkingsmateriaal hebt, scoort deze zeker goede punten, zo schreven we in onze LG G6 review.
Front-camera
De front-camera van de LG G7 ThinQ telt 8 megapixel en heeft een lichtsterkte van f/1.9. De foto’s die je hiermee maakt zijn van goede kwaliteit en zijn scherp. Om de achtergrond te vervagen is er een speciale portretmodus aanwezig; hierdoor komt de focus op het gezicht zelf te liggen. Ook dit werkt best goed. De front-camera is naar onze mening wel een verbetering, ten opzichte van zijn voorganger.
Videocamera
Filmen met de LG G7 ThinQ kan in verschillende resoluties, waaronder in 4K. De smartphone legt de beelden scherp vast al zijn ze soms nét een tikkie te flets. De beeldstabilisatie had wel iets beter gemogen. De beelden zijn verder wel van goede kwaliteit en daarbij kun je ook handmatig de video-instellingen aanpassen.
Slow-motion
Met de G7 ThinQ kun je ook slow-motion video’s maken. Hier heeft LG beter over nagedacht dan bij eenzelfde functie met de S9 of Xperia XZ2. Je hoeft geen vak te kiezen waarin de beweging plaatsvindt, of van te voren op een knop te drukken. Je filmt op de ‘normale’ manier en achteraf kan de video bewerkt worden waarbij je ook de vertraging kunt toepassen. Per video kan maximaal één stuk vertraagd worden. De video’s in slow-motion zijn in 720p HD. Een voorbeeld van een slow-motion video kan hieronder bekeken worden.
Galerij
De galerij-app op de LG G7 is flink verbeterd en uitgebreid met een aantal extra functies. Het is mogelijk om zeer gedetailleerd te zoeken naar foto’s op je toestel. Er kan gebruik gemaakt worden van slimme tags. De kunstmatige intelligentie kan objecten en dingen herkennen en hier passende foto’s bij zoeken. Denk aan tags als fiets, koffie, bos, zon en zelfs warme kleding. Echter gaat ook hier Ai wel eens de fout in. Een caviakooi wordt gezien als fabriek en een bus wordt soms aangezien als trein. Toch werkt de galerij-app op de G7 erg prettig.
Overige mogelijkheden
De LG G7 ThinQ is een erg uitgebreide smartphone; een toestel vol mogelijkheden. In dit onderdeel van de LG G7 review kijken we naar de overige mogelijkheden en aandachtspunten die de telefoon te bieden heeft. We lichten de belangrijkste voor je uit.
Google Assistant
Aan de linkerzijde van de telefoon is de G7 voorzien van een fysieke Google Assistent-knop. Assistant is de ‘slimme’ assistent van Google, die binnenkort officieel in het Nederlands beschikbaar zal komen. De knop doet ons denken aan de Bixby-knop zoals we die bij de Galaxy S8 en S9 zagen. Door op de knop te drukken kun je direct beginnen met het openen van je persoonlijke feed of het uitvoeren van een zoekopdracht. De functies zijn verder gelijk aan die van de Google-app op andere toestellen.
Het is jammer genoeg niet mogelijk om een eigen actie aan de knop te koppelen. Ook is het niet mogelijk de toets uit te schakelen. We merkten soms dat we zo nu en dan per ongeluk op de toets drukten, waardoor dus de Google-app geopend wordt, zonder dat je dit eigenlijk wilt. Dit hadden we vooral als we het toestel neer wouden leggen.
Vingerafdrukscanner
De vingerafdrukscanner bevindt zich net als bij de G6 aan de achterzijde van de telefoon, onder de camera. De vingerafdrukscanner reageert snel genoeg en je kunt meerdere vingers opslaan. Tevens kun je gebruik maken van contentvergrendeling, waarbij je content uit QuickMemo+ of de Galerij kunt vergrendelen met je vingerafdruk.
Notch
De LG G7 ThinQ is de eerste smartphone van LG met een notch. We hebben het hier wel over een notch, LG spreekt zelf van ‘Second Screen’. Een rare benaming, zoals we eerder al schreven in de LG G7 review. De inham is softwarematig uit te schakelen. Daarbij kun je ook aanpassen dat de kleur van de app niet ‘doorgetrokken’ wordt, maar dat je een eigen kleurpatroon kiest. Ook kun je de mate van afgeronde hoeken aanpassen naar eigen wens.
Bloatware
LG plaatst nog altijd graag een hoop bloatware vooraf op de smartphone. De laatste tijd lijken veel fabrikanten hier juist mee te minderen, maar LG voorziet ook de G7 nog van een hoop aantal apps. Hierbij zijn er verschillende LG-apps zoals QuickMemo+ voor het snel maken van een notitie of het bewerken van een screenshot. Een andere app is LG Health, een eigen taken-app, een eigen agenda- en e-mail-app en nog een aantal andere toevoegingen. Daarbij kan LG het niet laten apps als Instagram en Facebook al direct te installeren. Die laatste twee kun je gelukkig wel weer zelf verwijderen.
Prestaties: accu, snelheid en geheugen
De Snapdragon 845 processor is de high-end processor van Qualcomm. Deze vinden we, samen met 4GB aan RAM-geheugen terug in de LG G7 ThinQ. De processor doet goed zijn werk, maar we merken wel dat het toestel iets trager is dan andere toestellen met eenzelfde processor, zoals de Xperia XZ2.
De smartphone draait op Android 8.0 Oreo (helaas geen Android 8.1). Echter ligt hier overheen de eigen LG UX skin. Deze zorgt er naar onze mening toch wel voor dat het net ietsje minder snel gaat allemaal. Traag is de telefoon absoluut niet, maar je merkt duidelijk het verschil. Daarbij is de skin van het toestel toch wel wat verouderd aan het worden, waar andere fabrikanten juist meer richting de designtaal van Google zelf gaan. De LG G7 is voorzien van 64GB aan opslagruimte en dit kan uitgebreid worden middels een geheugenkaart.
Uithoudingsvermogen
Bij de aankondiging van de LG G7 ThinQ werd duidelijk dat de smartphone voorzien werd van een 3000 mAh accu. Een opvallende stap naar beneden omdat de G6 een 3300 mAh accu mee had gekregen. Echter gaf LG aan dat door verschillende optimalisaties het batterijverbruik juist nog beter moest zijn. Vermoedelijk is de accucapaciteit verkleind door de ruimte die vrijgehouden moest blijven voor de Boombox speaker.
We hebben in de afgelopen weken de LG G7 onder verschillende omstandigheden getest; we moeten concluderen dat de prestaties van het uithoudingsvermogen lang niet altijd even best zijn. Bij intensief gebruik komen we de dag nét aan door met een volle accu. We behalen een gemiddelde screen-on-time van zo’n 3,5 – 4 uur, heel soms 4 uur en 20 minuten, maar daarmee houdt het echt wel op. Dat valt ons toch een beetje tegen.
Naast bedraad opladen kan de LG G7 ook draadloos opgeladen worden. Dit duurt aanzienlijk langer dan via de kabel. Om het toestel draadloos op te laden is geen aparte LG-oplader nodig; de telefoon kan overweg met de gangbare Qi-draadloze opladers.
Beoordeling
LG hoopt met de LG G7 ThinQ weer mee te kunnen doen met de grote merken als Samsung, Huawei en in zekere mate Apple. Wij hebben de LG G6 ervaren als een erg prettig toestel, maar de consument was minder overtuigd. Ik ben zelf privé in het bezit van een G6, en over het algemeen nog steeds erg tevreden. Echter laat het updatebeleid van LG mij zeer twijfelen of mijn volgende smartphone wel een LG wordt. Dit risico is ook aanwezig voor de G7, hoewel LG hierin wel verbeteringen heeft aangekondigd.
Op papier is de LG G7 ThinQ de beste smartphone die je kunt kopen. Veel functies zijn aangevinkt die je niet altijd bij andere smartphones ziet. Denk aan de LED-notificatie en FM-radio. Het toestel ziet er erg strak uit; heeft een erg goede geluidskwaliteit en is voorzien van alle gemakken. Daarbij is het beeldscherm, ondanks het gebruik van LCD in plaats van OLED, erg goed afleesbaar en van prima kwaliteit. Maar om eerlijk te zijn, het toestel heeft onze verwachtingen niet waargemaakt.
Prijs
De prijs van de LG G7 ThinQ ligt bij release op 849 euro; veel en veel te duur. Helemaal gezien de Galaxy S9 vandaag de dag voor zo’n 700 euro in de winkels ligt. De camera springt er niet altijd even goed uit, de accuduur valt toch wel tegen en het toestel is snel, maar niet zo snel als de Xperia XZ2 (review). Daar komt bij dat we echt hopen dat LG het updaten, zeker van high-end smartphones, eens serieus neemt.
De enige hoop is dat LG inderdaad werk maakt van het updatebeleid en dat de prijs heel rap daalt, dan kan het echt een meerwaarde bieden in dit verzadigde segment. LG kennende zal dat laatste geen uitdaging worden; smartphones van LG dalen snel in prijs. Maar nu zijn er prima alternatieven met een beter eindresultaat. Want de G7 is geen slecht toestel, maar het schiet gewoon wat tekort voor deze prijs.
Leestip: 8+ handige tips voor je nieuwe LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ
-
7.8/10
-
8.4/10
-
7/10
-
7.3/10
-
6.7/10
-
6.9/10
Beoordeling
Pluspunten
- Geluidskwaliteit
- Design is netjes
- LED-notificatie
- FM-radio
- Beeldscherm
- Vingerafdrukscanner doet goed zijn werk
- Ontgrendelen met spraak
Minpunten
- Erg hoge prijs
- Camera presteert wisselend
- Accuduur in dit segment onvoldoende
- Google Assistant knop niet te personaliseren
- Updatebeleid van LG wankelt nog steeds