Net als vorig jaar blikken we bij DroidApp uitgebreid terug op 2016. In dit artikel hebben een uitgebreide selectie gemaakt met de beste apps van 2016. Het gaat om nieuwe applicaties, maar ook om apps die we in het afgelopen jaar hebben besproken op DroidApp. Want er zijn meer interessante apps en games dan alleen Pokémon Go, Prisma en Slack. Dit zijn de beste apps van 2016.
Beste apps 2016
Er staat een nieuwe editie klaar met de beste apps van het afgelopen jaar. Vorig jaar schreven we het overzicht met de 50 beste apps van 2015. Dit jaar behandelen we de 50 beste Android-apps van 2016. Van populaire games zoals Pokémon Go en sinds kort ook RollerCoaster Tycoon, tot aan nieuw uitgebrachte apps zoals Google Duo. De applicaties staan in willekeurige volgorde.
Polarsteps
Polarsteps is een applicatie van Nederlandse bodem. Met de Polarsteps app maak je een gaaf, interactief reisdagboek. Je kunt bijhouden waar je precies bent geweest, en deze locaties aanvullen met foto’s. Vrienden kunnen je volgen en achteraf kan je ook je vakantie nog toevoegen aan Polarsteps. Een erg interessante app voor de vakantieganger!
Flamingo
In het overzicht van ‘onmisbare apps’ van de verschillende DroidApp-schrijvers kwam meerdere keer de Twitter-app Flamingo voor. Niet onterecht, want Flamingo is een schitterende Twitter-app, in strak Material Design gegoten. Je kunt gemakkelijk meerdere accounts toevoegen en er is integratie voor gifjes. Tevens zijn er verschillende andere handige functies aanwezig die Flamingo echt een fijne Twitter-app maken. De applicatie is ontwikkeld door Sam Ruston, verantwoordelijk voor nog meer strakke apps zoals Weather Timeline.
RollerCoaster Tycoon
In de laatste weken van 2016 bracht Atari een populair spel uit voor Android: RollerCoaster Tycoon. Het spel is een mix tussen RCT 1 en RCT 2 en bevat enorm veel elementen uit het ooit zo beroemde spel. Denk aan alle bekende geluidseffecten, het niet afmaken van een achtbaan (foei!), het oppakken van je bezoekers, het plaatsen van de eettentjes en nog veel meer. Het kost 6,99 euro, maar is goed voor uren speelplezier. Wij zien nauwelijks verschil tussen de eerdere versie voor de computer en de versie voor Android.
Google Foto’s
Voor het beheren van je foto’s en andere mediabestanden zijn er verschillende applicaties te vinden voor Android. Google Foto’s weet zich neer te zetten als een degelijke, veelzijdige galerij-app. Je vindt niet alleen je foto’s die je op je toestel hebt opgeslagen, maar ook de afbeeldingen die je ‘in de cloud’ hebt staan. Daarnaast kan je de back-up functionaliteit gebruiken zodat je altijd ruimte vrij hebt op je toestel. De slimme herkenning laat je snel foto’s vinden met een bepaald onderwerp of thema en je kunt albums delen met de rest van de wereld of juist alleen met je vrienden. Ook kunnen zij weer eigen foto’s toevoegen aan een gezamenlijk album.
Pokémon Go
Pokémon Go is de game waar je in 2016 niet omheen kon. Niantic, de maker van Ingress, bracht de augmented reality game van de zomer uit voor Android en iOS. Het vangen van wezens werd in korte tijd zeer populair. Hoewel de hype iets meer is gaan liggen, speelt nog steeds een grote groep het spel. Met speciale events en nieuwe Pokémon moet de uitdaging steeds weer aanwezig zijn in het spel.
ABN Amro Tikkie
Er zijn verschillende applicaties verschenen waarmee je op een makkelijke manier geld naar elkaar over kunt maken. Zo beschikt de ING Mobiel Bankieren app over de optie betaalverzoek, was er tot voor kort de app Twyp van ING en heeft ABN Amro Tikkie. Klant of geen klant van ABN, met Tikkie kan iedereen gemakkelijk geld naar je overmaken. In de Tikkie app vul je het bedrag in en kan je degene waarvan je het geld wilt hebben de link sturen. Dit kan bijvoorbeeld via WhatsApp. De ander hoeft de app niet geïnstalleerd te hebben, maar maakt gewoon via een iDeal-pagina direct het geld naar je over.
Mini Metro
Mini Metro is op de redactie één van de meest interessant uitgebrachte games in 2016. Deze applicatie lijkt simpel van opzet, maar er zit een hele strategie achter. Je kunt van bestaande wereldsteden het metronetwerk aanleggen. De verschillende symbolen moet je met elkaar verbinden, maar willen ‘de reizigers’ daar ook heen? We hebben uitgebreid geschreven over deze game in de Mini Metro review. Ben jij al enthousiast?
Google Trips
Google kwam dit jaar met haar eigen reis-app Google Trips. Deze app helpt je met het samenstellen van je reisplanning en vakantie. Je ziet in één oogopslag de verschillende activiteiten, attracties en bezienswaardigheden. Vluchtgegevens, je boeking van het hotel en de reservering voor het restaurant, die je via Gmail hebt ontvangen, worden daarbij ook gebundeld zodat je deze informatie direct binnen handbereik hebt.
Prisma
Eén van de applicaties die populair waren in 2016 was Prisma. Deze fotobewerker maakt van iedere foto een boeiend schilderij. Denk aan een filter met effecten van Mondriaan, de Gothic-stijl of één van de andere tientallen schilderachtige-lagen. Voor degenen die uitgekeken zijn op de standaard foto’s kan dit een mooie dimensie toevoegen aan je beelden.
Google Duo
Google lanceert dit jaar een nieuwe videobel-app, met Google Duo wil het bedrijf de concurrentie aangaan met onder andere WhatsApp en Skype. Duo is simpel in het gebruik en op het moment dat je iemand belt ziet diegene jou al, leuk als je iemand wilt aansporen om de telefoon op te laten nemen. Daarnaast bracht Google ook haar eigen chat-app Google Allo uit, maar zoals we in de Google Allo review al schreven is er nog veel werk aan de winkel voor Allo.
Gboard toetsenbord
In december bracht Google een nieuwe versie van haar Google Toetsenbord-app uit. De vernieuwde app heeft de naam Gboard meegekregen en voegt verschillende extra functies toe. Vanuit Gboard kan je direct GIF’jes toevoegen (wanneer de desbetreffende app het ondersteunt) en kan je snel een zoekopdracht doen vanuit het toetsenbord doen en eventueel het resultaat delen. Ook kan je typsuggesties krijgen vanuit andere Google-apps en is er synchronisatie met je Google-account.
We kunnen niet om WhatsApp heen. In het afgelopen jaar heeft WhatsApp veel nieuwe functies toegevoegd aan de chat-applicatie. Denk aan het nog sneller beantwoorden van berichten via Quick Reply, de ondersteuning voor PDF-bestanden en Google Drive, end-to-end encryptie, groeps-uitnodigingen, nieuwe kleurrijke achtergronden, mentions (ofwel vermeldingen), tekstopmaak en het toevoegen van stickers over je foto’s of video’s. Maar de grootste nieuwe functie is videobellen. Daarnaast zal WhatsApp bredere ondersteuning krijgen voor gifjes in het nieuwe jaar. Nu kan je ze wel versturen, maar we verwachten op termijn integratie van GIF-diensten zoals Giphy.
wikiHow
WikiHow is een applicatie vol tips, tricks en tutorials. Denk aan het strijken van een overhemd, de olie van je auto verversen of over talloze andere onderwerpen. In de wikiHow app vind je meer dan 180.000 artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarbij is de app ook nog in het Nederlands beschikbaar.
App Volume Control
Met ‘App Volume Control’ kan je het geluidsvolume aanpassen per applicatie. Hierbij kan je denken aan het volume voor media, maar ook notificaties, het systeem, alarm en beltoon. Handig als je in een game het geluid van het spel niet wilt horen, maar juist het mediavolume van YouTube op het hoogste volume wilt beluisteren.
Google Maps
In 2016 heeft Google haar app Google Maps voorzien van tal van nieuwe functies. Helaas moeten we nog wel de weergave van de maximumsnelheid missen, maar de app is dit jaar nog handiger geworden. Zo is het eindelijk mogelijk om een via-locatie ofwel tussenstop toe te voegen bij het navigeren. Daarnaast is er voor de Lokale Gidsen een handige functie gekomen die je lijsten laat maken. Ook is er het nieuwe aankomstscherm, is er de live-druktemeter en kan je de verkeersinformatie voor je omgeving snel als notificatie ontvangen. Lees ook het uitgebreide artikel met Google Maps tips.
Deliveries Pakket Tracker
Niet iedere webwinkel werkt met PostNL om je pakketje bij je thuis te krijgen. De app Deliveries Pakket Tracker is een handige app die je, welke bezorgdienst je pakketje ook brengt, op de hoogte brengt van de bezorging. De app biedt ondersteuning voor onder andere UPS, DHL, GLS en natuurlijk ook PostNL. Een handige app voor degenen die regelmatig een pakketje verwachten met bijvoorbeeld je online bestelling.
OVinfo
OVinfo verschaft je razendsnel informatie over de bus, trein of metro. In 2016 kreeg deze app een update waarmee je bijvoorbeeld de eerder opgezochte haltes kunt verwijderen (ook uit favorieten). Een andere handige functie is dat je kan zien waar je bus op dat moment rijdt, en je kunt inzien of er eerder die dag of de dag ervoor vertraging is geweest op het traject. Reis je met OV dan mag de OVinfo app zeker niet ontbreken in 2017. De app verscheen ook al in ons interessante artikel met de beste OV apps.
Fuelio
In het afgelopen jaar kreeg tank-app Fuelio verschillende updates. Als automobilist is Fuelio onmisbaar als je inzicht wilt hebben in het verbruik van je auto. Je vult het aantal liters in bij een tankbeurt en de actuele kilometerstand. In meerdere, duidelijke statistieken zie je het verbruik over de periodes. Daarbij kan je ook de andere kosten in de app meenemen voor een berekening. Zo word je bewust van hoeveel je auto eigenlijk kost tot nu toe, per maand, dag of per kilometer. Zie ook het uitgebreide artikel met de beste auto apps voor iedere automobilist.
App Cloner
Met App Cloner kan je een applicatie klonen, ofwel dupliceren. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld bij een tweede Facebook-account in te loggen op hetzelfde toestel. Niet alle applicaties worden ondersteunt in App Cloner. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden met deze app. Denk aan het aanpassen van bijvoorbeeld de kleur van het app-icoon. In ons artikel over App Cloner lees je nog veel meer over deze app. Met regelmaat krijgt de app nog updates met nieuwe functies.
Google Agenda
Google Agenda heeft geen grote updates gekregen dit jaar, maar dat maakt de app niet minder interessant. De Google Agenda voor Android-app heeft een maand-widget gekregen voor op je homescreen en je kunt nu doelen stellen. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je wilt hardlopen of gitaar wilt leren spelen. Daarnaast word je nu geholpen bij het plannen van afspraken.
WebCams
Dit jaar schreven we over de app WebCams. Met deze applicatie kan je een kijkje nemen over de hele wereld via de livestreams. In de app vind je namelijk talloze webcams die verspreid over de wereld hangen. Denk aan een drukke straat in een stad, of een mooi natuurgebied. Daarbij kan je ook webcams als favoriet toevoegen.
Giphy
Giphy is een bekend platform om je favoriete gifjes te vinden. Je vindt hier een uitgebreid aanbod aan geanimeerde plaatjes. Van dansende honden tot enthousiast zwaaiende beroemdheden. Sinds dit jaar is er ook de Giphy app om te installeren op je smartphone. De gifjes die je tegenkomt kan je ook direct delen via je favoriete app en je kunt reageren en de gifjes beoordelen.
Google Translate
Vorig jaar kreeg Google Translate een update waarbij realtime teksten vertaald konden worden door de camera te gebruiken, genaamd live vertalen. Dit jaar werd de vertaal-app uitgebreid met ‘Tap to Translate’. Hiermee kan je zonder de huidige app te verlaten een tekst vertalen. Een speciale ‘drijvende knop’ duikt op na het kopiëren van tekst en als je de desbetreffende talen offline hebt gedownload, werkt het ook zonder actieve internetverbinding.
Limitly Screen Time Control
Limitly Screen Time Control is een applicatie die je het gebruik van de smartphone beperkt voor kinderen. Een smartphone is typisch zo’n ding waarmee je tijdens het maken van huiswerk door af wordt geleid. WhatsApp, Facebook of nog een potje Candy Crush… het sluipt er zomaar in. Limitly Screen Time Control laat je per applicatie aangeven hoe lang een app per dag gebruikt mag worden. Ook kunnen bepaalde apps volledig geblokkeerd worden.
Beter Spellen, Beter Engels, Beter Rekenen
Als je Nederlandse spelling, bepaalde onderdelen uit de Engelse taal of van rekenen zijn weggezakt, komen deze ‘Beter apps’ van Noordhoff goed van pas. Met de app Beter Spellen kan je je grammatica en spelling weer trainen. Je doet een dagelijkse test met vijf vragen, waarna je de uitslag krijgt te zien. Dit neemt niet veel tijd in beslag en dus kan het makkelijk even tussendoor gedaan worden. Met Beter Engels krik je je Engels weer op en met Beter Rekenen krijg je verschillende sommen voor je kiezen.
Solid Explorer
Solid Explorer blijft in onze ogen de beste bestandsbeheerder voor Android. De eerste 14 dagen kan je de app gratis gebruiken en dan kan je voor een paar euro altijd gebruik maken van de uitgebreide opties. Zo is er ondersteuning voor cloud-diensten zoals Google Drive en kan je snel extern geheugen uitlezen door de ondersteuning voor USB OTG (On-The-Go). De erg strakke bediening in Material Design maakt de app helemaal af.
Slash Keyboard
Slash Keyboard is niet zomaar een toetsenbord-app. Naast het typen van tekst kan het nog veel meer. De toepassing zit vol slimme functies. Door een slash te typen krijg je toegang tot een groot aanbod van diensten. Denk aan Spotify, Foursquare, Google, Facebook, Twitter, Google Maps, YouTube, Instagram, Wikipedia en Soundcloud. Je kunt vervolgens direct door die diensten zoeken en die content direct naar de contactpersoon versturen. Zo hoef je voortaan niet meer de applicatie te verlaten om content te zoeken en te delen met de rest.
ING Bankieren
De bank-app van ING is qua functies en mogelijkheden de beste van Nederland. Denk aan ondersteuning voor je vingerafdruk, saldo weergave op je smartwatch en een QR-code scanner om nog sneller betalingen te verrichten. Maar dit jaar kreeg de ING Mobiel Bankieren app een erg handige functie; betaalverzoek. Hiermee kan je een link sturen naar iemand van wie je geld wilt ontvangen. De ander hoeft geen ING-klant te zijn en kan de betaling vervolgens voldoen via iDeal. Een groot voordeel voor ING-klanten is dat het geld direct op de rekening staat, en het dus niet uitmaakt bij welke bank de ander zit. Ook kwam ING met ‘Kijk Vooruit’ om te zien welke afschrijvingen er verwacht worden.
AfvalWijzer
AfvalWijzer is een handige applicatie die precies laat weten wanneer in jouw gemeente de afvalcontainer aan de straat moet. Niet alleen voor het restafval, ook voor bijvoorbeeld papier. Daarnaast kan je hiervan een seintje krijgen middels een notificatie. Een andere handige functie is de weergave van bijvoorbeeld de glasbak en ander soort containers in je buurt. We hebben op DroidApp uitgebreid over de app geschreven in de AfvalWijzer review.
Stocard
Sta je net bij de supermarkt, ben je je bonuskaart vergeten. Met de app Stocard heb je van alle denkbare winkelketens in Nederland de voordeelpassen en klantenkaarten binnen handbereik. Of het nou van de supermarkt is, van de bouwmarkt of van een andere winkel. Je scant ze snel met de app en daarna kan je ze direct opvragen. In 2016 kreeg de app een vernieuwd, fris design.
ACR Call Recorder
ACR Call Recorder is een app die we hebben besproken dit jaar. Zonder dat je er omkijken naar hebt worden telefoongesprekken met deze app opgenomen. Handig, als je het nog eens achteraf wilt beluisteren om bijvoorbeeld dingen op papier te zetten. Of juist om iemand aan zijn of haar woord te houden bij belangrijke afspraken. Je kunt er voor kiezen om alleen bepaalde oproepen voortaan op te nemen. De bestanden kan je bijvoorbeeld opslaan in de cloud. Alles over deze app lees je in de ACR Call Recorder review.
Snapseed
Snapseed is sinds enkele jaren onderdeel van Google. De fotobewerkings-app wordt gezien als één van de betere fotobewerkers voor Android. Met de applicatie kan je je foto’s op verschillende manieren bewerken. Ook is er ondersteuning voor RAW-foto’s en kan je dus het contrast, de witbalans, helderheid en andere onderdelen aanpassen van een foto. Sinds dit jaar kan je nog beter gezichten optimaliseren voor je foto’s en je kunt tekstfilters toevoegen aan je plaatjes.
AccuBattery
AccuBattery is een applicatie van dezelfde makers als DigiCal Agenda. Deze applicatie heeft als doel om je alles te vertellen over de gezondheid van de smartphone-batterij. In de AccuBattery app vind je ook wanneer je het beste de oplader aan kunt sluiten. Daarbij krijg je te zien welke app het meest vraagt van je accu en bevat eventueel ook over een historie van het uithoudingsvermogen.
F-Stop Gallery
Galerij-apps zijn er in overvloed in de Google Play Store. Dit jaar hebben we op DroidApp ook de app F-Stop Gallery behandeld. Deze applicatie is een uitgebreide galerij-app die je foto’s op de meest uiteenlopende manieren sorteert en ordent. Denk aan een weergave in categorieën, op labels of locatie. Ook kan je bij aanwezigheid van GPS-locatie de foto’s weergeven op de kaart. Ook is er gedacht aan verschillende privacy-opties.
Rijden de Treinen
Rijden de Treinen 3.0 werd dit jaar uitgebracht. Een erg handige trein-app die je op de hoogte houdt van wijzigingen middels notificaties op trajecten die jij hebt ingesteld. Daarnaast kan je bekijken welk materieel er wordt ingezet en zie je de actuele vertrektijden van de treinen op de verschillende stations.
Simple Radio
Beschikt je telefoon niet over een FM-radio maar wil je wel graag naar de radiostations uit binnen- en buitenland luisteren? Dan is de meest bekende app TuneIn Radio, maar er is een alternatief; Simple Radio. Deze Android-app is erg minimalistisch en geeft je toegang tot meer dan 30.000 radiostations. Stations waar je graag naar luistert kan je toevoegen als favoriet.
Route Runner
Liefhebber van hardlopen? Dan kan je al terecht in ons overzicht met hardloop apps. Maar de app Route Runner is ook een handige toevoeging voor degenen die graag een rondje lopen of hardlopen. Ben je uitgekeken op hetzelfde rondje dat je iedere keer loopt? Met de Route Runner app wordt aan de hand van je wensen een nieuwe route voorgesteld in je eigen omgeving.
Filmy
Filmy is een applicatie die van pas komt voor de filmliefhebber. De app toont een compleet overzicht van films die nu trending zijn, die nu in de bioscoop draaien en de movies die binnenkort verschijnen. Daarnaast vind je in de Filmy app informatie, trailers, beschrijvingen en beoordelingen. De informatie kan je ook nog offline opslaan voor later gebruik en je kunt films aan je favorieten toevoegen.
WiFiKeyShare
De app WiFiKeyShare laat je op een gemakkelijke manier je WiFi-verbinding delen. Niet meer op je verjaardag met iedereen het wachtwoord delen, maar gewoon een QR-code ophangen die gebruikers kunnen scannen. Alleen jijzelf hoeft de WiFiKeyShare app te downloaden waar een QR-code wordt gegenereerd. Ook kan je het wachtwoord wegschrijven naar een NFC-tag.
Action Launcher
Action Launcher bracht dit jaar verschillende updates uit waarbij het verschillende elementen uit de Pixel Launcher kreeg. Met Action Launcher heb je snel toegang tot je applicaties, op verschillende manieren. Ook kan je de zoekbalk personaliseren met extra opties en je kunt de icoontjes aanpassen naar eigen wens. Dankzij Quicktheme kan je de kleuren in één keer afstemmen aan de achtergrond. Ook zijn er nog veel meer verschillende functies. Een andere launcher die interessant was dit jaar is Nova Launcher.
Oma Weet Raad
De Oma Weet Raad app is een handig hulpmiddel in het dagelijks leven. Geknoeid met de rode wijn? Advies nodig voor onkruid in de tuin? Je vindt over de meest uiteenlopende onderwerpen adviezen, tips en handige huishoud-oplossingen. Ook kan je de zoekfunctie gebruiken als je bijvoorbeeld specifiek naar iets zoekt. Er zijn verschillende categorieën waarin de vragen en adviezen zijn onderverdeeld.
Tiles
Voor degenen met Android 7.0 Nougat en hoger is er de app Tiles. Hiermee kan je de snelle instellingen (ofwel Quick Settings) verder uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld een tegel toevoegen als snelkoppeling naar je favoriete app, of je kunt kiezen uit tal van andere tegels, zoals een calculator, de helderheid, toegang tot je e-mail of het weer.
Slack
Werken met je team aan een project? Dan is de Slack app een handig hulpmiddel. Via deze app kan je met elkaar in contact blijven rondom een project. Je ziet welke taken er gedaan moeten worden en hoe de voortgang is van de andere leden. Kom je ergens niet aan uit, dan kan je gebruik maken van de ingebouwde chat-functie. Ook zijn er verschillende plug-ins voor bijvoorbeeld Trello.
Super Simple Sleep Timer
Nog even genieten van rustige muziek, of je radiostation terwijl je in bed ligt? Of misschien wil je nog even een film kijken vanuit bed, maar wil je niet dat als je in slaap valt de hele nacht die app nog actief blijft. Met Super Simple Sleep Timer kan je instellen dat een app na een bepaalde tijd automatisch wordt afgesloten. Sommige apps, zoals TaoMix, heeft een ingebouwde sleep-timer maar omdat niet iedere app dit heeft, komt dit goed van pas.
Android Auto
Android Auto kwam dit jaar beschikbaar voor in iedere auto en voor iedere Android met Lollipop en hoger. Officieel is de applicatie nog niet beschikbaar in de Google Play Store in Nederland, maar dat betekent niet dat de app hier niet werkt. Met de Android Auto app kan je tijdens het rijden snel je muziek afspelen, iemand bellen en Google Maps weergeven en gebruiken. Daarbij kan je een bericht (ook bijvoorbeeld WhatsApp of Telegram) snel beantwoorden met dat je aan het rijden bent, allemaal voorgeprogrammeerd. Erg handig. Meer informatie en hoe je hem nu kunt downloaden, vind je in het Android Auto artikel.
Flitsmeister
Voor vele automobilisten is Flitsmeister een onmisbare applicatie. Dit jaar werd Flitsmeister 6.0 uitgebracht, voorzien van een compleet nieuw design en meer functies voor de gratis-gebruikers. In Nederland en België blijf je op de hoogte van flitsers, files en andere problemen op de weg. Daarbij kan je ook de flitspalen in verschillende andere landen in de app zien.
Google Fotoscan
Je fotoboek met ingeplakte fotoboek ligt misschien wel te verstoffen in de kast op zolder. Zonde toch? Google heeft in 2016 de app Google Fotoscan uitgebracht. Hiermee kan je in een handomdraai je foto’s scannen en ze worden in hoge kwaliteit opgeslagen. Op deze manier kan je niet alleen ‘analoog’ maar ook digitaal genieten van je foto’s. Hierbij kan je scans bijsnijden en de app voorkomt schitteringen.
Swipetimes Time Tracker
Swipetimes Time Tracker is een erg strak vormgegeven applicatie. In de app kan je op een fijne manier projecten aanmaken en hiervan bijhouden welke taken en bezigheden er te doen zijn. Ook kan je deze natuurlijk afvinken en krijg je in mooie statistieken te zien hoeveel tijd je ergens aan besteed hebt. Je kunt privé en werk-projecten gescheiden houden in Swipetimes Time Tracker en exporteren als verschillende bestanden. Erg handig!
F1 2016 game
Voor de liefhebbers van Formule1 is de F1 2016 Game uitgebracht dit jaar. Ben jij de nieuwe Max Verstappen? Dat kan je bewijzen in de F1 game en je kunt racen over 21 verschillende circuits. Naast Verstappen kan je ook uit andere coureurs kiezen zoals Vettel, Hamilton en anderen. In het spel kan je vrij racen maar ook deelnemen aan seizoenen en zo de strijd aan gaan met anderen.
Telegram
Hoewel WhatsApp nog altijd de grote winnaar is qua populariteit, hopen de Telegram-gebruikers nog steeds dat Telegram dit stokje overneemt. Telegram staat bekend om de vele uitgebreide opties en de prettige ondersteuning en werking met verschillende apparaten. Snel gifjes versturen, bestanden delen, kanalen volgen (bijvoorbeeld DroidApp op Telegram) en een grote keuze aan stickers. Sinds dit jaar kunnen we bijvoorbeeld games spelen en is er cloud-opslag. Binnenkort kunnen we ook de Telegram belfunctie verwachten, zo ontdekte DroidApp eerder.
Bonus: DroidApp App
Natuurlijk mag ook de DroidApp App niet ontbreken op je telefoon of tablet. Met onze eigen DroidApp App blijf je waar je ook bent op de hoogte van het laatste Android-nieuws. Tevens heb je snel toegang tot de verschillende app-artikelen, specials en heb je de specificaties van de gangbare smartphones gewoon binnen handbereik! Het is ook mogelijk om van een smartphone de laagste prijs op te vragen en je kunt notificaties inschakelen zodat je niks hoeft te missen!
En wat was jouw favoriete app van 2016? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder het bericht.
Lees ook: 36 beste apps van Nederlandse bodem