Welke applicaties waren voor mij in 2016 onmisbaar? Een lastige vraag als het er maar vijf mogen zijn. Toch heb ik een selectie gemaakt van mijn 5 meest onmisbare Android apps van 2016. En het zijn toch weer vijf andere apps dan vorig jaar.
Onmisbare Android-apps 2016
Voor het derde jaar op rij mag ik mijn vijf onmisbare apps van het afgelopen jaar onder de aandacht brengen. Vandaag de dag heb ik zo’n 93 applicaties op mijn smartphone staan. Het maken van een selectie is dan best lastig als ik er maar vijf mag kiezen. In dit overzicht vind je mijn vijf meest onmisbare apps van 2016 terug. Mocht je benieuwd zijn naar mijn onmisbare apps van vorig jaar, dan vind je die hier.
Fuelio
Ik ben enthousiast gebruiker van de app Fuelio, een applicatie waarover we al vaker hebben geschreven op DroidApp. In ons overzicht met de beste auto-apps voor iedere automobilist, kwam deze app ook al terug, en ik kan niet zonder. Je voegt je auto toe en je ziet precies hoeveel kosten je hebt gemaakt met je auto.
Het hoofddoel is om het verbruik van je bolide in te kunnen zien. Hoe zuinig heb je gereden? Door bij iedere tankbeurt de gegevens in te vullen (zoals de brandstofprijs, het aantal liter en dergelijke) krijg je dit in verschillende, uitgebreide statistieken te zien. Ook kan je herinneringen instellen voor bijvoorbeeld het checken van het oliepeil, of het controleren van de bandenspanning. Sinds Fuelio 6.0 vind je in de app ook tankstations, maar voor de actuele prijzen kan ik niet zonder de Tankservice app.
SplenDO ToDo
SplenDO is absoluut de meest geopende app in het afgelopen jaar op mijn LG G4. Ik kan niet zonder Google Agenda, maar voor de taken gebruik ik de app ToDo van Splend Apps. Hoewel ik met regelmaat de bewerk-functie gebruik om een taak uit te stellen, helpt deze app mij met het organiseren van mijn dag.
Ik kan chaotisch zijn, dus is een gebruiksvriendelijke taken-app onmisbaar. Eén van de belangrijkste eisen waaraan een taken-app aan moet voldoen, vind ik ondersteuning voor synchronisatie met het Google-account voor Google Taken. Daarnaast zijn er nog steeds taken-apps die je niet om een bepaalde tijd een seintje kunnen geven. Gelukkig biedt SplenDO dat allebei.
Money Lover
Hoeveel geld geef ik uit aan boodschappen? Welke kosten heb ik gemaakt tijdens de zomervakantie? Ik gebruik voor het beheren en het krijgen van inzicht in mijn financiën al lange tijd de app Money Lover. De naam is wat kitscherig, maar de werking van de applicatie is erg fijn. Je kunt categorieën aanmaken en bewerken, verschillende potjes/portemonnees bijhouden voor verschillende uitgaven en zelfs verschillende wisselkoersen en valuta gebruiken in de app.
Zo heb ik vorig jaar bij de vakantie in Zweden een aparte portemonnee aangemaakt voor de kosten van de Zweedse kroon, terwijl ik hier ‘gewoon’ een portemonnee bij kan houden met de euro’s. De applicatie zit daarbij vol slimme functies en ondersteuning voor synchronisatie met je Google-account.
Google Maps
Ik was een langere tijd liefhebber van HERE WeGo, maar met grotere internetbundels en erg nauwkeurige verkeersinformatie gebruik ik Google Maps. Voordat ik de deur uit ga kijk ik of er files staan en natuurlijk zoek ik met Google Maps naar plaatsen, de routebeschrijving, of lees ik reviews van anderen. Voor het navigeren in het buitenland blijf ik overigens voorstander van HERE omdat de offline-integratie daar veel prettiger is. Wat ik echt mis aan Google Maps is de weergave van de maximumsnelheid, verder een uitgebreide app die ik bijna iedere dag wel open. Lees ook ons interessante artikel met 24 Google Maps tips.
Flamingo
We zagen de Twitter-app Flamingo bij verschillende schrijvers al in het rijtje met ‘onmisbare apps’ staan. Ook bij mij is Flamingo één van de meest gebruikte applicaties dit jaar. Erg strak Material Design, uitgebreide mogelijkheden en veel in te stellen om de app naar eigen wens te personaliseren; dat is Flamingo. Nog altijd bevindt de app zich officieel in beta-fase, maar problemen kom ik niet echt tegen. Er is ondersteuning voor gifjes, meerdere accounts en er zijn diverse andere slimme functies. Wel staan nog altijd Tweetings en Plume geïnstalleerd op mijn smartphone, om de Twitter-apps af te wisselen.
Zoals ik al aangaf is het nog lastig om maar vijf apps eruit te pikken. Ik gebruik nog veel meer apps met grote regelmaat. SwiftKey en Telegram bijvoorbeeld, onmisbaar. Net als Google Keep voor het maken van notities en lijstjes, het pushen van links, foto’s en dergelijke via Pushbullet, Google Drive en natuurlijk Flitsmeister. Daarnaast gebruik ik nog steeds WetterApp voor het weer, Google Fit, Afvalwijzer en OVinfo. Ik ben benieuwd welke applicaties volgend jaar in dit lijstje terechtkomen.