De eerste dag van oktober is begonnen, en dus betekent dit dat we terugkijken op de maand september. Zoals iedere maand bespreken we de beste applicaties van de afgelopen maand en het belangrijkste nieuws. Deze Android-apps verdienen een plaatsje in het overzicht met beste Android-apps van september 2016.
Beste Android-apps van september
September was de maand van de IFA, met nieuwe producten, en de verschillende aanwijzingen en geruchten over de nieuwe producten en Pixel-smartphones die we op 4 oktober gaan zien. Daarnaast is nog steeds met het komende herfstweer de weer-app test 2016 actueel met ons uitgebreide onderzoek naar de beste weer-app.
Ook publiceerden we de uitgebreide Honor 8 review; een toestel met een erg strak design en een prima prijskaartje. Mocht je op zoek zijn naar een powerbank, lees dan ook zeker de Xiaomi powerbank review, deze heeft een capaciteit van 16.000 mAh. Het was ook de maand met de vele minder positieve berichten over de Galaxy Note7.
Ook deze maand schreven we over een groot aantal verschillende applicaties. Denk bijvoorbeeld aan Luna Launcher, een launcher waarbij je je smartphone kinder-proof maakt. We hebben een overzicht gemaakt met de beste applicaties die we deze maand op DroidApp hebben besproken.
Polarsteps
Eind september brachten de Nederlandse ontwikkelaars van Polarsteps hun Android-app uit. Deze applicatie is een schitterende reis-app waarmee je een dagboek bij kunt houden van je reis en vakantie. Met locaties, foto’s en eigen tekst kan je binnenkort ook een fotoboek samenstellen. Ook kan je het thuisfront met de Polarsteps app gewoon op de hoogte houden. DroidApp mocht de applicatie alvast uitgebreid testen en alles erover lees je in ons Polarsteps app artikel.
Google Allo
We hebben er even op moeten wachten, maar Google Allo is officieel uitgebracht deze maand. Deze chat-app moet een alternatief zijn voor WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger en de andere berichtendiensten. Het meest speciaal aan Allo is de Google Assistant functie die je voor de meest uiteenlopende vragen en dingen kunt benaderen, gewoon via de app. Lees alles over deze app, inclusief onze bevindingen in de Google Allo review.
Recurrence
Takenlijst-apps zijn er in verschillende soorten en maten. Toch is Recurrence een app die anders is. Het geeft je erg veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld het kiezen van een icoontje bij je taak en laat je ook de prioriteit aangeven van je taak. Je kunt een herinnering meerdere keren laten terugkomen, snoozen en al je to-do taken krijg je in een strak Material Design voorgeschoteld.
Flamingo for Twitter
Twitter-apps zijn er ook in overvloed, en toch springen er een aantal bovenuit. Zo is er ook Flamingo for Twitter die deze maand meerdere updates kreeg. Een lijst met alle nieuwe functies die zijn toegevoegd, zou dit bericht erg lang maken, maar we hebben de verbeteringen benoemd in het artikel Flamingo 1.1 en Flamingo 1.3.2. Nieuwe functies zijn onder andere het inplannen van tweets, de widget, een eindtijd voor de mute-functie en een notificatie-balk tweet-functie.
WiFiKeyShare
Je vrienden komen allemaal op je verjaardag, en natuurlijk moet er naast gezellig borrelen, gebruik gemaakt worden van de WiFi-verbinding. Geen zin om iedereen het (lange) WiFi-wachtwoord te geven? Dan is er de app WiFiKeyShare. Met deze applicatie maak je gewoon een QR-code van je wachtwoord en deel je hem op een erg makkelijke manier!
Google Trips
Na maanden van beta bracht Google in september eindelijk haar geweldige reis-applicatie uit: Google Trips. Met deze applicatie wordt aan de hand van je Gmail en Agenda automatisch gekeken welke vakantieplannen je hebt. Je krijgt tips voor bezienswaardigheden, restaurants en activiteiten, en je hebt met één tik toegang tot je reservering zoals je vliegticket of hotelovernachting. Alles over Google Trips lees je in ons uitgebreide artikel over Google Trips, waar we alle ins- en outs bespreken.
Omapost
Omapost is een app van Nederlandse bodem. De applicatie is ontwikkeld met als doel om ouderen die eenzaam zijn aandacht te geven. Je kunt je eigen opa en oma een kaartje sturen om contact te houden, maar ook een oma ‘adopteren’. Hierbij kom je in contact met elkaar en deel je bijvoorbeeld wat je vandaag hebt gedaan. Je kiest of maakt een foto, schrijft een tekst via de Omapost app en de digitale kaart valt als analoge kaart op de deurmat van je oma.
Send Text
Tekst selecteren en deze direct zonder de app eerst te moeten verlaten delen met iemand. Sommige smartphones bieden dit standaard, maar veel Android-toestellen zetten de tekst wel op je klembord, maar direct delen is er niet bij. Met de app Send Text wordt dit kinderspel en deel je geselecteerde tekst snel met iemand anders.
Solid Explorer
Op de redactie zijn we groot fan van bestandsbeheerder Solid Explorer. Deze file-manager voor Android heeft eigenlijk echt alles in huis. Van ondersteuning voor USB OTG tot integratie van clouddiensten. Solid Explorer kreeg in september een grote update met handige functies. Vanaf nu kan je encryptie toepassen op bestanden. Deze kan je vervolgens bijvoorbeeld met je vingerafdruk weer ontgrendelen. In Solid Explorer 2.2 zijn echter nog meer verbeteringen te vinden.
Action Launcher
Op 4 oktober zullen we kennis maken met de nieuwe Pixel-smartphones, die zullen zijn voorzien van Pixel Launcher. Om alvast in deze stijl te komen bracht Action Launcher een update uit naar Action Launcher 3.9. Deze voegt enkele onderdelen en elementen toe uit de Pixel Launcher. Zo vind je de ronde icoontjes en de herkenbare Google-balk.
Filmy
Film-apps zijn er in verschillende soorten en maten. Een applicatie die niet mag ontbreken op de smartphone van filmliefhebbers, is Filmy. Door een of andere vage update is de update nu ook naar het Nederlands vertaald, waardoor de app de naam ‘Ragfijn’ heeft meegekregen. Los van de naam is de app voorzien van een erg strak design, informatie over de meest uiteenlopende films die in de bioscoop draaien en die je gewoon als dvd kunt aanschaffen.
Amity
Hoewel WhatsApp onverslaanbaar lijkt proberen verschillende applicaties het. Zo kwam Telegram deze maand met een grote update vol maskers en meer en is er de Australische app Amity. Deze applicatie zit boordevol potentie en sommige functies doen denken aan Path Talk. Zo kan je je batterijpercentage, locatie, stickers, foto’s en nog meer delen. Ook kan je je gedachten delen middels een denkwolkje. Amity is een interessante chat-app.
Navbar
Ben je uitgekeken op de standaard gekleurde navigatie-toetsen? Dan is de applicatie Navbar misschien iets voor jou. Met deze app pas je eenvoudig de kleuren van je navigatiebalk aan. Of kies je in plaats van kleuren voor een eigen foto, patronen of Nyan Cat? Ook kan je de kleuren per app aanpassen.
Updates
Updates kwamen er ook genoeg deze maand. We hebben een korte samenvatting hieronder voor je gemaakt met de belangrijkste updates voor de verschillende applicaties. Zo kwamen Instagram, WhatsApp en Google Maps alle drie met een groot aantal interessante updates.
Zo kwam WhatsApp met de mention-functie, kan je groeplinks delen en nu stickers plakken op je foto’s en video’s. Tevens kwamen er grotere emoji.
Ook foto-applicatie Instagram kreeg verschillende nieuwe functies. Ondanks de toevoeging van inzoomen, het beheren van reacties en het opslaan van foto’s als concept, moesten hiervoor wel de handige locatiekaarten wijken.
Google Maps
Navigatie-app Google Maps kwam met verschillende verbeteringen en nieuwe functies. Denk aan verkeersinformatie voor je omgeving, de gezichtsveld-indicator, de verbeterde zoekfunctie, nieuwe functies voor lokale gidsen en nog veel meer.
DroidApp App
Natuurlijk mogen we in het overzicht met apps niet de DroidApp App vergeten. Met deze applicatie blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom Android, apps, reviews, tips en accessoires. Ook vind je de toestel-pagina’s met prijzen en specificaties in de DroidApp App.