Een ruime maand geleden kondigde Samsung de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge aan. Beide smartphones zullen de S6-serie opvolgen. Het strakke design is behouden gebleven maar van binnen (en ook een beetje van buiten) zijn er verbeteringen doorgevoerd. In onze Samsung Galaxy S7 Edge review lees je alles over hoe het toestel het doet in de praktijk. Is het de beste smartphone van dit moment?
Samsung Galaxy S7 Edge
Vorig jaar kwam Samsung met de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. In onze Samsung Galaxy S6 review hadden we Samsung met een aantal huiswerkopdrachten naar huis gestuurd. Het was geen slecht toestel, zeker niet, maar er waren wel verbeterpunten. Tijdens de aankondiging van de Samsung Galaxy S7-familie kwamen we functies tegen die we liever al eerder gezien hadden. Denk aan de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden en waterdichtheid. Is de S7 eigenlijk zoals we de S6 hadden willen zien, of is er meer? In onze review testen we uitgebreid de Samsung Galaxy S7 Edge.
Verkooppakket
Samsung levert de nieuwe smartphone in een rechthoekige doos met daarin natuurlijk het toestel zelf. Daarbij is er ook een snellader en een Micro-USB kabel aanwezig in het doosje een set oordopjes en een reisadapter. Deze reisadapter is een USB adapter waarmee je inhoud kunt overzetten van een eerder Galaxy-toestel naar je S7 maar ook een USB-stick kunt aansluiten of toetsenbord- en muis kunt aansluiten op je Galaxy S7. Tot slot vinden we ook een pinnetje waarmee je het slot voor de simkaart en geheugenkaart kunt openen.
Design en interface
De Samsung Galaxy S7 Edge is ongetwijfeld Ć©Ć©n van de mooiste telefoons van dit moment. Het strakkere design met de doorlopende schermen aan de zijkant maken het toestel een lust voor het oog. Aan de voorzijde zien we de sensoren, de speaker voor telefoongesprekken en de 5 megapixel front-camera. Ook is er een LED-notificatielampje die zich duidelijk laat zien.
Onder het 5,5 inch display zien we de home-button die tevens dienst doet als vingerafdrukscanner. De tiptoetsen (ofwel; touch-sensitive toetsen) lichten een aantal seconden op links en rechts van de home-button. Mocht je van een ander merk afkomen voor de aanschaf van je S7 zal je in het begin vaak op de verkeerde toetsen drukken. Samsung heeft namelijk de terug-toets en de multitask-toets omgedraaid wat vooral in het begin gewenning vraagt.
Wat opvalt is dat de S7 Edge er solide en degelijk uitziet; er is geen speling merkbaar op de home-button (zoals dit wel bij verschillende Galaxy S6-exemplaren het geval was) en ook de volumetoetsen en de power-button zitten goed op zijn plaats. Wel is bij de witte Galaxy S7 Edge sprake van licht wat ālektā. Onder de witte randen van het scherm komen zien we wat licht onder de ābehuizingā vandaan komen.
Aan de bovenzijde van de Galaxy S7 Edge zien we de poort voor de plaatsing van de simkaart en de geheugenkaart. Eindelijk heeft Samsung na de S6 weer de gebruikers de mogelijkheid gegeven om het geheugen uit te breiden!
Aan de onderzijde van het toestel is een Micro-USB (nee, geen Type-C) aansluiting te vinden en de aansluiting voor de 3,5 millimeter headset. Stereo-speakers zijn er niet bij de Galaxy S7 helaas. De enige speaker die gebruikt kan worden voor het afspelen van muziek zit aan de onderzijde van de smartphone, waar we later in deze review uitgebreider op terug zullen komen.
We hebben voor de review een witte Galaxy S7 Edge ontvangen, deze heeft aan de achterzijde een schitterend design. We zien een beetje parelmoer-effect en dat geeft het toestel een erg strakke uitstraling. Hoewel de achterzijde van glas is, voelt de achterzijde van de Galaxy S7 plastic-achtig aan. De 12 megapixel camera aan de achterzijde steekt iets uit, daarnaast zit de LED-flitser en de hartslagsensor, die ook gebruikt kan worden voor het snel vastleggen van een selfie.
De Samsung Galaxy S7 Edge is erg gevoelig voor vingerafdrukken. Niet alleen aan de voorzijde op het scherm, maar ook de achterzijde is in korte tijd voorzien van vingerafdrukken. Het toestel ligt verder goed in de hand maar wat een aandachtspunt is, is dat het toestel erg glad is aan de achterzijde.
Een aandachtspunt bij de S7 Edge is dat je het toestel niet zomaar op iedere manier vast kunt houden, doordat het scherm aan de zijkanten doorloopt. Wanneer je met Ć©Ć©n hand de smartphone vasthoudt voor bijvoorbeeld de camera, en je raakt hierbij net het scherm aan de bovenkant aan, kan je met je duim eindeloos op de sluitertoets blijven drukken, maar de foto wordt niet gemaakt. Ook wanneer je het toestel weglegt met het scherm nog aan of je het toestel op een bepaalde manier in je handpalm vasthoudt, gebeurt het zomaar dat er per ongeluk acties gestart worden.
TouchWiz en themaās
Samsung TouchWiz is met Android Marshmallow door Samsung verder verfijnd. De eigen aanwezige interface op het toestel valt niet bij iedereen in de smaak. Sinds de komst van de Galaxy S6 is de interface van TouchWiz er duidelijk op vooruit gegaan. Aan de hand van themaās kan je daarnaast de vormgeving aanpassen van bepaalde elementen in de interface. Je kunt ook de grootte van de icoontjes op het homescreen aanpassen, maar het veranderen van de menu-icoontjes van alle apps is helaas niet mogelijk, die hadden naar onze mening wel wat kleiner gemogen.
Always On Display
Een functie die we eerder al zagen bij merken als Motorola is Always-On. Hiermee krijg je in een oogopslag de nuttige informatie zoals de tijd, datum, gemiste oproepen en nieuwe berichten die binnen zijn gekomen. Helaas worden geen icoontjes getoond als je een ongelezen e-mail hebt van Gmail of icoontjes van WhatsApp, Telegram en andere niet-Samsung-apps. Dat is in onze ogen echt wel een gemis.
Op de Samsung Galaxy S7 Edge krijg je de mogelijkheid om Ć©Ć©n van de vooraf geĆÆnstalleerde afbeeldingen te kiezen, de klok op verschillende manieren te tonen of om de agenda weer te geven. Deze worden getoond als je het toestel niet gebruikt en dus gebruik maakt van Always On. Daarbij kan je de nachtklok instellen. Aan de zijkant van de rand van de S7 wordt dan op lage helderheid de tijd, datum, het accupercentage en de eventuele alarmtijd getoond.
De automatische helderheid van het Always On Display is vaak te fel. Het is niet mogelijk om hiervan de helderheid aan te passen. Mocht je het willen, dan is deze functie ook uit te schakelen. De nachtklok helderheid is wel in orde en niet storend. Houd er wel rekening mee dat de LED-notificatie een heel stuk feller is, en deze wel voor sommigen in de nacht vervelend kan zijn. Volgens Samsung heeft Always On nauwelijks impact op de accu; namelijk Ć©Ć©n procent per uur. Dit is iets te rooskleurig, gemiddeld snoepte de S7 namelijk tussen de 15 en 20 procent van de accu af in een nacht. We zullen later in deze review uitgebreider terug komen op het batterijverbruik van de Samsung Galaxy S7 Edge.
De Samsung Galaxy S7 Edge heeft ook de mogelijkheid om het scherm met Ć©Ć©n hand te bedienen. Dit kan je inschakelen via de instellingen waarna je door drie keer op de home-button te drukken de kleinere weergave kunt openen. Ook is er Multi-Window waarmee je bepaalde ondersteunende applicaties kunt splitsen zodat je twee apps tegelijkertijd op je scherm kunt plaatsen. De helderheid van het beeldscherm is prima in orde. Wel merken we dat de automatische helderheid erg enthousiast kan zijn, waardoor het beeld vaak feller staat dan we eigenlijk zouden willen.
Communicatie: bellen, internetten en netwerken
Bellen met de Samsung Galaxy S7 Edge gaat prima en zoals het moet. Degene aan de andere kant van de lijn is goed en duidelijk te verstaan en het volume kan hard genoeg. De dialer-app en de applicatie voor de contactpersonen zijn goed vormgegeven, zijn duidelijk en laten zich goed bedienen. Je kunt ook via het Edge Screen snel contact opnemen met een persoon.
Wanneer je Samsung gewend bent, herken je vast wel de bekende ringtone. De bekende āOver The Horizonā ringtone hebben ze met de S7 wel duidelijk veranderd, en dan niet in positieve zin. Het lijkt net of een kind in de weer is geweest met een keyboard uit een speelgoedwinkel met daaronder een soort van effectje. Jammer, voorheen klonk de ringtone toch een stuk beter met het orkest.
Het Samsung-toetsenbord laat zich goed bedienen en ook de berichten-app voor SMSājes oogt duidelijk. Mocht je toch niet helemaal uit de voeten kunnen met het standaard toetsenbord, dan zijn er nog voldoende alternatieven te downloaden uit de Play Store.
Internet
Op de Samsung Galaxy S7 Edge vinden we naast de Google Chrome-browser ook de Samsung internetbrowser. Deze kan je samen laten werken met de vingerafdrukscanner. Na het inloggen bij een website kan je aangeven dat je niet iedere keer je gebruikersnaam en wachtwoord in wilt voeren, maar ook wilt kunnen inloggen met je vingerafdruk; iets wat erg prettig werkt. Het is jammer dat voor het gebruik van deze functie wel alleen de browser van Samsung zelf gebruikt kan worden.
Aan de bovenzijde vind je een sleuf waar je de nano-simkaart kunt plaatsen. De S7 heeft ondersteuning tot het 2G, 3G en natuurlijk het 4G-netwerk. Uniek is dat de hotspot-functie op de Samsung Galaxy S7 niet alleen je mobiele internetverbinding kan delen, maar ook het WiFi-netwerk waarmee je bent verbonden. Handig als je het netwerk hebt opgeslagen in je telefoon, maar deze keer ook een laptop bij hebt en je het wachtwoord niet meer weet. Je kunt dan gewoon via je S7 verbinding maken, draadloos en zonder datakabel of dergelijke.
Natuurlijk kan de Galaxy S7 overweg met zowel de 2.4GHz als de 5GHz band voor WiFi. Tijdens de reviewperiode hebben we wel gemerkt dat de verbinding met het 5GHz-netwerk niet stabiel is. Waar andere telefoons hier het zonder problemen doen, houdt de verbinding niet lang stand en schakelt hij over naar het 2.4GHz netwerk die we hebben ingesteld, of naar de mobiele dataverbinding. De S7 Edge heeft ook NFC, GPS, Bluetooth en een infrarood-poort om te kunnen dienen als afstandsbediening.
Multimedia: muziek en film
De enige muziekspeler die we standaard op de S7 tegenkomen is Google Play Music. De standaard muziekspeler is niet op het toestel te vinden vreemd genoeg. Als je de Galaxy S7 muziekspeler wilt downloaden, kan je die installeren vanuit de eigen Galaxy Apps winkel, een eigen alternatief van Samsung op de Play Store. Een FM-radio is -helaas- niet op de Galaxy S7 Edge aanwezig.
Hoewel de Galaxy S7 Edge niet over stereo-speakers beschikt is de geluidskwaliteit prima in orde. Zowel de hoge als de lagere tonen komen goed tot hun recht, hoewel het maximale instelbare volume wel iets harder had gemogen.
Het 5,5 inch display van de S7 Edge levert een geweldige beeldkwaliteit en geeft kleuren goed weer. Dit komt doordat het toestel is uitgerust met een Super AMOLED beeldscherm. Dit type beeldscherm staat bekend om zijn erg verzadigde kleuren en ook zwart is diepzwart. Je kunt bij de instellingen het kleurenprofiel in een andere stand zetten waarmee de verzadiging van het display ook aangepast wordt. Bij de Galaxy S6 merkten we bij maar liefst vier exemplaren een flinke gloed/zweem van roze, geel of groen. Dit is bij ons Galaxy S7 exemplaar gelukkig niet aanwezig. Wel is het zo dat AMOLED hier gevoeliger voor is. Ook in (direct) zonlicht vormt het kijken van een filmpje geen belemmering met de S7.
Game Launcher / Game Tools
Op de Galaxy S7 vinden we de Game Launcher widget. Hiermee krijg je snel toegang tot games die je op je telefoon hebt geĆÆnstalleerd. Ook vind je een snelkoppeling naar hitlijsten met spelletjes en videoās die aanbevolen worden. Daarnaast is er de functie āGame Toolsā. Hiermee kan je met een druk op de knop voorkomen dat er vensters met meldingen verschijnen āoverā je game tijdens het spelen.
Tijdens het spelen van een game duikt het kleine drijvende icoontje op. Vanuit dit icoontje kan je ook direct de game minimaliseren, de terug- en recent-toets vergrendelen zodat je die niet per ongeluk aanraakt, het scherm opnemen als video of een screenshot maken van het huidige scherm.
Camera: fotoās en videoās
De Samsung Galaxy S7 Edge heeft aan de achterkant een 12 megapixel camera. Nu denk je misschien; dat is minder dan bij de S6? Dat klopt, de S6 had een 16 megapixel camera. Echter wordt het begrip megapixel vooral gebruikt om de consument mee te verleiden. Factoren zoals de soort sensor zijn van veel meer belang dan het aantal megapixel. Volgens Samsung maak je met de S7 beste fotoās, mede door het grote diafragma van f/1.7. Hoe lager dit getal, hoe beter de fotoās in donkere omgevingen.
Bij het openen van de camera-app zien we een aantal snelle instellingen. Goed om te weten is de volle 12 megapixel alleen gebruikt kan worden bij het fotograferen bij een 4:3 beeldverhouding. Kies je voor de doorgaans meest gebruikte 16:9 beeldverhouding (breedbeeld) dan blijft er 9.1 megapixel over. Via de optie āstandā kan je ook nog schakelen naar de modus om een hyperlapse, 360-graden foto (virtuele opname), panorama, selectieve focus, videocollega, voedsel-foto slow-motion of live-uitzending te maken. Tot slot is er ook de Prof-stand. Deze stand geeft gebruikers de mogelijkheid om handmatig de camera-instellingen op de Galaxy S7 te bepalen zoals de belichting, sluitertijd en witbalans.
We hebben de Samsung Galaxy S7 Edge de afgelopen weken overal mee naar toe genomen. Naar de dierentuin, tijdens het doen van boodschappen en gewoon de dagelijkse bezigheden. In totaal hebben we bijna 500 fotoās geschoten, zodat we een goed beeld kunnen schetsen van de camera-kwaliteit in de praktijk. Wat opvalt is dat de camera doorgaans erg mooie fotoās weet te maken. Het scherpstellen en uiteindelijk opslaan gaat razendsnel. Ook kan je snel schakelen naar de 5 megapixel front-camera aan de voorzijde van het toestel of de videocamera.
Fotoalbum:Ā bekijk meer foto’s gemaakt met de S7 Edge in ons fotoalbum.
De kleuren zijn goed, het contrast is in orde en ook de scherpte is erg goed. Beelden zijn over de gehele linie scherp. Mocht je toch niet helemaal tevreden zijn met het eindresultaat, dan kan je nog verder aan de gang met de Prof-modus. Deze geeft je de mogelijkheid om instellingen zoals onder andere de sluitertijd, de focus en de witbalans handmatig in te stellen. Vooral in de avond en nacht is de prof-modus een handige toevoeging, maar ook overdag komt deze functie zeker van pas. Het schieten van RAW-fotoās is met de Galaxy S7 erg omslachtig en alleen mogelijk in de Prof-modus. Echter kan je de RAW-afbeelding niet met een (wel-RAW-ondersteunende) app bewerken op de S7, maar enkel op de computer.
We hebben de camera op een aantal vlakken vergeleken met de LG G4. In de avonduren moeten we concluderen dat de G4 duidelijk beter om weet te gaan met zogenoemd ākunstlichtā. In enkele situaties wint ook de G4 het van de Galaxy S7 Edge, maar onder de streep zal de Galaxy S7 Edge het toch net wat beter doen.
De voedselstand, ofwel de modus āEtenā geeft de foto veel meer verzadiging en sterkere kleuren. We hebben een foto van een bord spaghetti vergeleken tussen de automatische, en de eet-stand, en we zien inderdaad een duidelijke verbetering bij deze stand. Ook kan je bij het fotograferen in deze stand de achtergrond wat vervagen zodat de aandacht naar het eten gaat.
Selfie: front-camera
De 5 megapixel front-camera van de S7 weet ook goede kwaliteit selfies te leveren. Houd er rekening mee dat er standaard een schoonheid-modus geactiveerd is, waardoor het er een beetje nepper uitziet. Gelukkig kan je deze snel uitschakelen. Zowel op een zonnige dag als binnenshuis zien de zelfportretten er goed uit en hebben we niks aan te merken op de kwaliteit hiervan.
Videocamera
De videocamera van de Samsung Galaxy S7 Edge geeft je de mogelijkheid om in maximaal UHD (3840 x 2160 pixels) te filmen. Wanneer je op deze hoge resolutie videoās maakt kan je geen gebruik maken van de videostabilisatie. Je kunt ook in Full-HD (60 frames per seconde) en andere resoluties filmen. De videokwaliteit is goed en scherp. Wel is de microfoon gevoelig voor wind, maar dat is bij iedere smartphone eigenlijk wel het geval. Het resultaat van filmen in UHD (4K) vind je hieronder.
We hebben de Galaxy S7 videocamera getest op een hobbelig bospaadje en daar weet de videostabilisatie goed werk te leveren. De bewegingen worden netjes tot een minimum beperkt. Wel valt op dat de focus niet altijd even bij de les is en daardoor een aantal seconden het beeld onscherp houdt. Het resultaat van filmen in Full-HD met 60 frames per seconde, inclusief de videobeeldstabilisatie, zie je in onderstaande video.
Galerij
De gemaakte beelden kunnen worden bekeken in de galerij-app die er erg goed uitziet en snel zijn taken uitvoert. Je ziet een overzicht met mappen met daarin de fotoās. Mocht je een dagje naar de dierentuin geweest zijn of tijdens een ander moment veel fotoās hebben gemaakt, dan stelt de Galaxy S7 automatisch een moment voor waarin de fotoās van die gebeurtenis getoond worden. Je kunt een foto vanuit de galerij-app ook bewerken, delen of als achtergrond instellen.
Overige mogelijkheden
Samsung heeft nog veel meer slimme functies toegevoegd aan de Galaxy S7 Edge. Wanneer je de telefoon gebruikt voordat de ingestelde wekker afgaat, krijg je bijvoorbeeld Ć©Ć©n minuut voor het wekken een melding dat zo meteen de wekker afgaat. Handig!
Bloatware
Op de smartphone zijn standaard een reeks applicaties te vinden die niet zijn te verwijderen. Denk aan een groot aantal Microsoft-apps zoals Word, OneNote, PowerPoint en Skype. Daarnaast heeft Samsung ook eigen applicaties al meegeleverd zoals S Voice, S Health, Facebook, Instagram, WhatsApp en nog verschillende andere applicaties. Deze apps kan je via het menu wel uitschakelen, maar verwijderen van de telefoon is niet mogelijk. We hadden veel liever gezien dat we deze applicaties zelf konden installeren als we dit zouden wensen.
Dan een andere factor wat we niet echt positief vonden aan de S7. Bij menig Android-toestel kan je instellen of je een bepaald iets standaard wilt openen in een bepaalde app of bijvoorbeeld met de browser. Zo kan je bijvoorbeeld een linkje op Twitter gewoon in Chrome weer laten geven of in een Twitter-app naar keuze. Wanneer je bij de S7 voor het eerst deze melding krijgt voor een bepaald iets, dan wordt deze keuze direct de standaard. Je kunt niet āeenmaligā of āaltijdā kiezen. Dat kan storend zijn als je niet iedere keer bepaalde content met dezelfde app wilt openen. Om dit ongedaan te maken moet je een menu induiken, wat zeer omslachtig is.
Vingerafdrukscanner
We zagen al bij eerdere Galaxy S-generaties in de home-button de vingerafdrukscanner verwerkt. Ook bij de Samsung Galaxy S7 is dit het geval. Deze kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het inloggen bij websites met de Samsung internetbrowser en het ontgrendelen van het lockscreen. Een nadeel is dat je bij de Galaxy S7 eerst het scherm moet activeren en daarna pas kunt ontgrendelen met je vingerafdruk. Bij toestellen van bijvoorbeeld Huawei en Honor kan je direct je vinger op de vingerafdrukscanner leggen, waarna het toestel automatisch toegang geeft. Dit scheelt veel tijd.
Edge Panels
De Samsung Galaxy S7 Edge is voorzien van Edge Vensters, ofwel Edge Panels. Hier kan je kiezen welke onderdelen je wilt laten weergeven aan de rand van het scherm. Je kunt hier kiezen uit favoriete contacten, snelkoppelingen naar apps, het weer, een kompas, aandelen, notities en bijvoorbeeld het nieuws. Eventueel kan je via Galaxy Apps ook nog aanvullende Edge Specials downloaden zoals een bestandsbeheerder of snelle instellingen. Een aantal hiervan kosten geld.
We willen nog even wat dieper ingaan op āEdgeā. Het design van de smartphone komt hiermee echt ten goede en maakt van de Galaxy S7 een schitterende smartphone. Is het nuttig? In onze ogen niet. In het begin wil je het misschien nog weleens gebruiken, maar na verloop van tijd gebruikten we de Panels nog maar nauwelijks.
Waterdicht
De Samsung Galaxy S5 viel op door zijn waterdichte behuizing. De Galaxy S6 was dit niet, maar de S7 is dit wel weer. De Samsung Galaxy S7 Edge heeft IP68-certificering wat betekent dat het water- en stofbestendig is. Omdat we hier te maken hebben met een reviewtoestel hebben we dit niet volledig kunnen uittesten. Wel hebben we de smartphone gebruikt in de regen en hier heeft de S7 geen problemen mee ondervonden.
Lees ook:Ā 27 handige tips en tricks voor de Samsung Galaxy S7 (Edge)
Prestaties: accu, snelheid en geheugen
Samsung heeft ervoor gekozen om de S7 Edge met een grotere accu dan zijn voorganger te voorzien. De accucapaciteit van de Samsung Galaxy S7 Edge bedraagt 3600 mAh en we hebben de accu onder verschillende omstandigheden in de praktijk getest. Mocht de accu leeg zijn dan kan je hem snel weer opladen dankzij de ondersteuning voor snelladen. Ook kan je met een Wireless Charger de S7 draadloos opladen.
Bij intensief gebruik is de accu aan het eind van de dag wel leeg. We hebben hierbij een schermtijd van ruim vier uur behaald. Wanneer we de Samsung Galaxy S7 Edge gemiddeld gebruiken hebben we ongeveer nog rond de 20 procent over met een screen-on-time van vijf uur. Dit zijn erg nette prestaties. De helderheid van de schermweergave stond in deze gevallen op automatisch. Zoān anderhalve dag Ć” twee dagen houden we het dan uit met de accu van de S7 Edge. Wel verbruikt de nachtklok/Always On gemiddeld zoān 15 procent van je acculading per nacht.
Snelheid
Samsung heeft de Europese versie van de Galaxy S7 voorzien van een eigen Exynos 8890 octa-core processor. Deze heeft een rekenkracht van viermaal 2.3 GHz en viermaal 1.6 GHz en er is 4GB aan RAM-geheugen. De snelheid van het toestel is prima in orde, hoewel het niet extreem snel aanvoelde, zoals we bij de S6 wel hadden.
Daarnaast is de afstemming van hardware-software nog verre van optimaal. We hebben in de afgelopen weken zeker vijf vastlopers gehad waarbij het toestel na enige tijd in een bootloop belandde. Bij Ć©Ć©n bootloop kwam het toestel er zelfs niet meer zelf uit en moesten we via een omweg met onder andere een hard-reset het toestel weer tot leven wekken. Er was niet Ć©Ć©n oorzaak, maar gewoon op willekeurige momenten gebeurde dit en zelfs wanneer het toestel gewoon ongebruikt op tafel lag. Ook merken we dat het toestel snel warmte produceert. Door de gebruikte materialen voor de behuizing kan dit ook niet heel makkelijk het toestel uit. Echter wordt het toestel nooit dermate warm dat het te heet wordt om vast te houden.
Geheugen
Waar we bij de aankondiging van de Samsung Galaxy S7 erg blij mee waren, was dat je niet meer standaard bij aanschaf moest kiezen hoeveel opslagruimte je wilde hebben, iets wat bij de S6 wel het geval was. De Samsung Galaxy S7 Edge is voorzien van 32GB interne opslagruimte waarvan ruim 7GB gebruikt wordt door het systeem zelf. Mocht je niet genoeg hebben aan de opslagruimte, dan kan je het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 200GB.
Beoordeling
We hebben de afgelopen weken de Samsung Galaxy S7 intensief gebruikt. Samsung heeft grote stappen gemaakt met de S7 en is op vrijwel alle gebieden een verbetering op de Galaxy S6. Eigenlijk is de S7 zoals we de S6 vorig jaar wilden zien; een riante accu, de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden en waterdicht. Dat de camera minder megapixel telt, maakt niks uit. De S7 weet perfecte fotoās te maken en ook de videoās zijn van goede kwaliteit.
De āEdgeā maakt het design enorm strak, maar in het dagelijks gebruik heeft de functie weinig meerwaarde. Het mooie design heeft ook een keerzijde, het toestel is glad en doordat het scherm aan de randen doorloopt, raak je soms (bijvoorbeeld bij het fotograferen) het scherm aan de zijkanten aan.
Er zijn ook wel een aantal verbeterpunten. Om te beginnen met de vastlopers en reboots die we toch wel vaak hebben meegemaakt bij de Galaxy S7 Edge. Van een toestel van 800 euro, verwacht je dit niet. Ook heeft de S7 moeite met het vasthouden van een WiFi-verbinding op 5GHz. Een rondgang over het internet maakt duidelijk dat dit problemen zijn die bij meer mensen opduiken. Naar ons idee is dit met een software-update wel op te lossen. Ook is Always On niet in helderheid aan te passen en is het te beperkt in het tonen van icoontjes. We missen de ondersteuning voor het weergeven van icoontjes zoals van je mail, WhatsApp of andere apps die een notificatie uitsturen.
Ons eindoordeel over de Samsung Galaxy S7 Edge is erg positief. Je hebt een strakke smartphone in huis met vrijwel alle functies en mogelijkheden die je wilt. Hiervoor moet je wel diep in de buidel tasten want het toestel is aan de dure kant; 799 euro is de adviesprijs.
Samsung Galaxy S7 Edge kopen
Ben je na het lezen van de review helemaal enthousiast? Op de Samsung Galaxy S7 Edge pagina vind je een compleet overzicht van Galaxy S7 Edge abonnementen, losse prijzen bij de verschillende webwinkels en een overzicht van alle specificaties. Je vind de toestelinformatie door op onderstaande button te klikken.
Samsung Galaxy S7 Edge
-
9.7/10
-
8.8/10
-
9/10
-
8.5/10
-
9.7/10
-
8.9/10
Beoordeling
Pluspunten
- Schitterend design
- Camera
- Uithoudingsvermogen
- Vol slimme functies
Minpunten
- Software-bugs zoals 5GHz WiFi, reboot, vastlopers
- (Automatische) helderheid, o.a bij Always-On
- Soms omslachtige bediening (bij gebruik vingerafdrukscanner)
- Veel bloatware