De maand april is begonnen. DroidApp blikt iedere maand terug op de afgelopen maand. We zetten hierbij het belangrijkste nieuws en de beste apps van de afgelopen maand op een rijtje. Dit zijn de beste van maart 2024.
Android in maart
De maand maart was weer een maand met nieuws. Android 15 Developer Preview 2 verscheen. Deze nieuwe Android-versie update bracht verschillende nieuwe functies en mogelijkheden. Samsung komt met een Device Care update die gebruikers beter inzicht geeft in het batterijverbruik, en bij WhatsApp is er de nieuwe navigatiebalk. Die balk zorgt ervoor dat WhatsApp er voortaan anders uitziet. Klanten van ING kunnen vanaf nu eindelijk ook Google Pay gebruiken. Ditzelfde geldt voor SNS, ASN en RegioBank.
Google komt met een nieuwe login-pagina en je kunt Google Foto’s gebruiken in verschillende galerij-apps van verschillende fabrikanten. Samsung werkt vanaf nu ook met naadloze updates en het bedrijf presenteerde de langverwachte Galaxy A35 en Galaxy A55. Asus kwam met de introductie van de nieuwe Zenfone 11 Ultra. Nothing kwam met de Nothing Phone (2a).
Specials
DroidApp publiceerde in maart deze toffe specials.
- De grote camera-vergelijking: Samsung Galaxy S24 Ultra vs OnePlus 12 vs iPhone 15 Pro Max
- De 7 beste Formule 1 apps
- Pasen: de beste paas-apps en games voor jong en oud
Reviews
We testen het hele jaar door producten. Dat doen we altijd met veel zorg. In maart verschenen de volgende reviews;
- Samsung Galaxy S24 review: compacte high-end niet direct logische keus
- OnePlus Buds 3 review: aantrekkelijk geprijsde noise cancelling in-ears
Vergeten
Onze rubriek ‘De vergeten telefoon’ en ‘De vergeten smartphone’ is in de afgelopen weken uitgebreid met deze nieuwe edities.
Beste apps
In maart hebben we verschillende applicaties besproken. Omdat deze nieuw zijn uitgebracht zijn, een update hebben gekregen of omdat ze het vermelden waard zijn. Wat zijn de beste apps van maart?
Walking Planet
Met de app Walking Planet kun je de stappen die je in het echte leven zet, in de virtuele wereld bekijken. Met je dagelijkse beweging kun je hetzelfde aantal stappen afleggen op virtuele paden. Wandel bijvoorbeeld door het Central Park in New York of in verschillende andere gebieden. Met de munten die je met je wandelingen verdient, kun je nieuwe gebieden ontgrendelen.
Bookmory app
Ben je een liefhebber van lezen, dan is de app Bookmory zeker een aanrader. Deze goed uitziende applicatie laat je notities maken bij boeken. Tevens is een tracker aanwezig, waarmee je kunt bijhouden hoe lang je hebt gedaan over het lezen van dat ene boek. Ook krijg je andere statistieken en kun je ook gewoon Nederlandse boeken terugvinden in de app. Uiteraard behoort ook het geven van een beoordeling tot de mogelijkheden in de Bookmory app.
Toeslagen
De Nederlandse overheid heeft een nieuwe Toeslagen app uitgebracht. Met deze applicatie zie je in één oogopslag op welke toeslagen je recht hebt, wanneer deze worden uitbetaald en wat het bedrag hiervan is. De app kan je ook een seintje geven als het nodig is om de gegevens te controleren of eventueel te wijzigen, bij veranderingen.
Belastingaangifte app
We blijven even bij de Belastingdienst. Je kunt namelijk weer de Belastingaangifte app downloaden uit de Google Play Store. Via je smartphone kun je dan namelijk de inkomstenbelasting invullen over het afgelopen jaar. Indien er geen bijzonderheden zijn, kun je deze via je smartphone of tablet indienen.
CoinSnap
Muntenliefhebbers en degenen die meer over een munt willen weten, kunnen terecht bij de CoinSnap app. Deze applicatie laat je munten identificeren. Hierbij wordt een foto gekoppeld aan de database, waarna je een uitgebreid resultaat krijgt. Niet alleen krijg je het land van herkomst en de naam van de munt te zien, maar ook andere interessante informatie. Tevens kan de waarde van munten geschat worden met de app.
Debat Direct app
Via de Debat Direct app kun je de vergaderingen en debatten in de Tweede Kamer bekijken. Niet alleen de meest nieuwe, maar ook debatten van jaren geleden zijn terug te kijken in de app. Je ziet ook de stemmingen, relevante documenten en profielen van Kamerleden.
Green Zones
Green Zones is een handige applicatie voor de automobilist. Ga je de grens over, dan laat de app direct zien in welke steden en landen je een vignet nodig hebt. Denk aan de ‘Umweltplakette’ voor Duitsland. Daarnaast worden in de app ook de milieuzones getoond, waaronder ook in Nederland. Dit maakt deze app niet alleen handig voor de automobilist, maar ook voor beroepschauffeurs.
Bonustip: DroidApp App
Onze handige DroidApp App brengt je op de hoogte van het belangrijkste nieuws en achtergrondartikelen. Indien gewenst kun je de notificaties instellen zodat je een seintje krijgt als er een nieuw bericht online komt. Je kunt ook kiezen voor de DroidApp Nieuwsbrief voor in de avonduren. Je aanmelden kan via deze link, onderaan de website.